Lezen: Heksenwens

Eerder kon je al lezen over het boek Heksenweek . Een leuk boek over een heks, vreemde figuren, pratende dieren en toverspullen. Na dit eerste avontuur van Elsie Pekel en Magenta Spits (de rode heks die in het bos woont) is er nu een tweede avontuur: Heksenwens. Lees je mee?

Heksenwens

In het eerste deel zoekt Magenta Spits iemand die een weekje op haar toren wil passen. Dat was het begin van een groots avontuur. In deel twee is Elsie na een week op de toren in het Krommevingerwoud te hebben gepast, weer terug in Kleinbrugge, waar het 1-mei-feest plaatsvindt. Maar feest of niet, Elsie is dolblij als Magenta weer voor haar neus staat. Magento heeft Elsies hulp weer nodig. Dit keer om haar postorderbedrijfje Spits Betoveringen op Bestelling te redden. Daar zegt Elsie natuurlijk geen nee tegen en ze gaat met de hond Lastpak terug naar het Krommevingerwoud. Daar ontmoet ze haar oude vrienden Joey de postbode, Sylfine de wannabe-bosnimf en de chagrijnige raaf Corbett weer. Magenta helpen met haar bedrijf is nog veel uitdagender dan op haar toren passen Elsie maakt kennis met de heksenvriendinnen van Magenta, laat per ongeluk een geest uit een spiegel ontsnappen en belandt op de Betoveringenbazaar, het meest bizarre warenhuis dat je je kunt voorstellen.

heksenwens

Het boek is super leuk om te lezen. Het is echt een boek voor Emma. Heksenweek vond ze al erg leuk en Heksenwens is nog leuker dan het eerste deel. Het boek heeft net als het eerste deel nog best grote letters. De tekst in het boek wordt regelmatig afgewisseld met leuke zwart-wit illustraties. Het boek heeft bijna 200 pagina’s en is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer negen jaar. En het leuke is dat er nog meer boeken volgen in deze nieuwe magische en vrolijke heksenserie. Want Elsie en Magenta komen terug met nog meer magische avonturen!

Waar te koop

Dit mooie boek van uitgeverij Lemniscaat kost € 14,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij Bookspot. ISBN: 9789047713166.

Dit is een gesponsorde blog met affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

2 gedachten over “Lezen: Heksenwens

  1. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Lezen: HeksenweekBlogsbyingrid

  2. Pingback: HeksenwinterBlogsbyingrid

Geef een reactie