Weekendje Center Parcs De Huttenheugte

Blogsbyingrid | Center Parcs De Huttenheugte

Afgelopen weekend waren we samen met onze vriendengroep en alle kinderen een weekendje naar Center Parcs de Huttenheugte in Drenthe. Een paar jaar geleden zijn we hier ook al eens geweest. Maar we konden er niet meer zoveel van herinneren. Het park en de huisjes zijn vernieuwd. In deze blog lees je wat we allemaal gedaan hebben.

Center Parcs De Huttenheugte

Op vrijdagmiddag kwamen we aan op het park. Bij de ingang van het park ligt Plopsaland Indoor Coevorden. Hier zijn we de vorige keer, toen de meiden nog een stuk jonger waren, geweest. Center Parcs De Huttenheugte een mooi park met veel natuur. Je vind er veel vogels zoals ganzen, eenden, maar ook kraaien. Dat is leuk, maar zeker aan het begin van het park waar veel kraaiennesten zitten, kun je wat overlast hebben van het geluid van de kraaien. Wij zaten in zone 3 en hadden daar gelukkig geen last van. De kinderen vonden het juist leuk om de eenden en de ganzen te voeren en we zagen zelfs een eekhoorn. In het park zijn veel wateractiviteiten. Je kunt bijvoorbeeld een waterfiets of bootje huren of lekker spelen in de speeltuin bij het water.

Activiteiten op Center Parcs De Huttenheugte

Natuurlijk is er super veel te doen op Center Parcs De Huttenheugte. Uiteraard hebben we gezwommen in het mooie Aqua Mundo zwembad. Met een golfslagbad, een wildwaterbaan, water playhouse, 25 meter bad en glijbaan hebben de kinderen zich uitstekend vermaakt. Daarnaast hebben we een middagje met zijn allen gebowld en hebben we een potje outdoor lasergame gedaan.

Genieten van de natuur bij Center Parcs De Huttenheugte

Center Parcs De Huttenheugte ligt in het groen en heeft veel water. Ook ons huisje zat aan het water. Wat dat betreft is het echt een mooie, natuurlijke omgeving met veel groen. Je kunt bootjes of een waterfiets huren, vissen, boogschieten, muurklimmen, suppen of een fiets huren. Maar je kunt ook heerlijk wandelen. Op het park kun je lekker wandelen, maar als je net het park uitloopt en oversteekt, kom je in een mooi gebied waar weidevogels broeden. Het gebied is een gedeelte van het jaar afgesloten in verband met het broedseizoen. Wij hadden geluk dat het gebied nog open was en hebben een heerlijke wandeling gemaakt en genoten van de natuur en de vogels.

We hebben genoten van dit weekend Center Parcs De Huttenheugte. Nu was het natuurlijk pas half maart. We hadden geluk met het weer. Het heeft wel iets geregend maar het was voornamelijk droog, de zon scheen en de temperatuur was lekker. De kinderen konden zonder jas buiten spelen. Maar bij nog mooier weer lijkt het me ook heel leuk om meer aan het water te zijn en daar activiteiten te doen. Met kleine kinderen moet je wel rekening houden met het vele water in het park. Wij vonden het een prachtig park met een mooi zwembad en genoeg activiteiten voor iedereen. Wat ons betreft een aanrader.

Meer Center Parcs blogs:

CenterParcs Villages Nature® Paris

Een weekje aan de Duitse Waddenzee in Center Parcs Nordseeküste

Een midweek Port Zélande

1 gedachte op “Weekendje Center Parcs De Huttenheugte

  1. Pingback: Een paar dagen Zandvoort en omgeving vanuit Center Parcs ZandvoortBlogsbyingrid

Geef een reactie