Midweek Duinrell

In de voorjaarsvakantie zijn wij een midweek naar Duinrell geweest. We verbleven in een zespersoons Comfort Duingalow en hadden toegang tot het attractiepark en het Tikibad. 

Verwachting vooraf

Op de website van Duinrell stond vermeld dat het attractiepark elke dag op bepaalde tijden geopend was en dat niet alle attracties open waren. Dat had natuurlijk te maken met het seizoen  dus we moesten even goed kijken naar de openingstijden en welke attracties we in konden. Maar dat zou duidelijk aangegeven worden. Ook stond op de website dat de pub en de bowlingbaan gesloten waren in verband met verbouwing. Dat vonden we erg jammer. Maar ja soms is onderhoud of een verbouwing nodig. Het Tikibad was gelukkig wel de hele week geopend.

We hadden een zes persoons comfort Duingalow geboekt. Indien nodig konden de kinderen dan op een eigen slaapkamer slapen en als opa en oma een nachtje wilden langskomen, zou dan kunnen. De Duingalow had een vaatwasser, magnetron, waterkoker en Senseo dus was van alle gemakken voorzien.

Onze ervaringen

  1. De Duingalow

Ondanks dat deze week in het nieuws was dat veel vakantiehuisjes erg vies zijn, hadden wij een schone Duingalow. De keuken was erg netjes en van alle gemakken voorzien. Heerlijk dat er een vaatwasser in zat! De ruimte binnen viel helaas erg tegen. De badkamer was heel klein. Er kon maar 1 persoon tegelijk op de badkamer zijn en als iemand onder de douche stond en iemand anders moest naar het toilet dan was dat best een uitdaging. Daarnaast deed het warme water onder de douche het niet goed (terwijl we uit de kraan van de wastafel en in de keuken wel heel warm water kregen) . De thermostaatkraan van de douche leek het niet goed meer te doen. De douche was ook erg klein en met een douchegordijn. Dat laatste vind ik persoonlijk niet erg hygiënisch.

We hadden een zespersoons Duingalow. Onze slaapkamer was redelijk, maar de bedden waren slecht. Je had gewoon last van de veren in de matrassen. De kamer waar de meiden sliepen was ook redelijk. De derde kamer was een heel klein kamertje met een stapelbed en een kast. Er was amper ruimte om te lopen.

  1. Het park

Op het park was de Duinrell Plaza waar een supermarkt was, het restaurant La Place, de Take away snackbar, lighthouse lounge, de pub met bowlingbaan  en een buffetrestaurant. Dat klonk gezellig net zoals we het kenden van andere vakantieparken. We hadden van te voren al gelezen dat de pub met bowlingbaan in verband met verbouwing gesloten was. Maar wat viel de Plaza tegen. Ook het buffetrestaurant en de snackbar bleken gesloten. De supermarkt had veel lege schappen en het aanbod bij La Place was heel beperkt. We hebben een avond gegeten bij La Place. Omdat de snackbar dicht was, kon je wel een kindermenu met snack bestellen in La Place. Helaas bleken ze de kroketten niet te kunnen vinden en moesten de kinderen – terwijl ons eten al klaar was – een andere keuze maken. Na het eten mochten de kids van ons een ijsje. Ze zochten een ijsje uit, maar dit was houdbaar tot februari 2018 en was helemaal gekristalliseerd. Dat lag dus al heel lang in de vriezer. Het personeel vond dat ze het maar gewoon op moesten eten. Ik vond dat onzin. Als ik nou thuis uit de diepvries zo’n ijsje vind, maar als ik er een koop in een restaurant moet het er lekker uit zien. Dus dan maar geen ijsje helaas. De hele Plaza nodigde dus niet uit om gebruik van te maken. Dus deden wij onze boodschappen bij de Jumbo in de buurt en gingen we lekker naar Den Haag of Scheveningen om te eten.

  1. Het attractiepark en het Tikibad

Het attractiepark was leuk. Het was jammer dat niet alles open was, maar het is natuurlijk nog geen hoogseizoen. Ondanks de kou zijn we in een aantal attracties geweest en hebben de kinderen heerlijk gespeeld in de speeltuin. Wat ik wel jammer vond, is dat er geen eettentjes open waren in het attractiepark. Je kon dus niet even een kop koffie gaan drinken of lunchen in het park. Er was een winkeltje open, maar deze verkocht voornamelijk snoep en een paar souvenirs. Wat dat betreft had de supermarkt meer keuze in souvenirs van Duinrell.

Het Tikibad was heel leuk. Het was wel druk omdat het natuurlijk vakantie was. De dames hebben genoten van het golfslagbad, de glijbanen en het waterpark Playa voor de kleinere kids. Er wordt ook goed gelet op de veiligheid. Anne die toch al ruime tijd diploma A en B heeft en groter is dan 1.20m werd toch nog even opgemeten en moest een stukje zwemmen om te laten zien dat ze dat goed kon. Ze kreeg daarna een bandje om zodat de badmeesters wisten dat het okee was dat ze geen zwemvestje of badjes droeg.

Duinrell: een aanrader of niet?

Gelukkig hebben we ondanks dat sommige dingen in Duinrell tegen vielen een enorm leuke midweek gehad. Je moet natuurlijk zelf zorgen dat je leuke dingen onderneemt en een leuke vakantie hebt. Voor ons betekende dat wel een dagje in het attractiepark en meerdere keren naar het Tikibad maar verder zo min mogelijk in het park. Het attractiepark lijkt me vooral erg leuk in de lente of zomer wanneer alles open is – ook de restaurants en winkels. Het Tikibad is ook een aanrader.

Maar ik zou een verblijf op het park in Duinrell niet aanraden. Onze Duingalow was klein en had mankementen. Ik wil niet weten hoe de budget Duingalow eruit ziet. De foto’s van de Premium Duingalow zien er mooi uit, wellicht zijn deze opgeknapt, maar daar hangt dan ook weer een prijskaartje aan. Voor ons was het een keer maar nooit weer.

 

9 gedachten over “Midweek Duinrell

  1. Jammer dat die duingalows zo tegenvielen. Ben er ook weleens geweest, jaren geleden, en ze zagen er idd niet heel luxe uit. Zonde van de pub. En dat ijsje had ik ook teruggestuurd, je betaalt er toch voor? Slechte service!

  2. Fijne review. Dapper met die kou! Ik hoef er zelf dus niet te verblijven. Dan maar lekker naar Centerparcs.

Geef een reactie