Mijn beauty favorieten voor de zomer

Blogsbyingrid Mijn beauty favorieten voor de zomer

De zomervakantie komt er aan! En dus weer even tijd om mijn favoriete zomerproducten aan te schaffen. Want ’s zomers gebruik je toch andere beauty producten dan in de winter. Zo vind ik zonnebescherming super belangrijk en hou ik ook wel van een lekker zomers geurtje. In deze blog laat ik je mijn favorieten zien.

Zonbescherming

Absoluut op nummer 1 voor de zomer staat wat mij betreft zonbescherming. Dagelijks smeer ik met een dagcrème met minimaal SPF 20 en gebruik ik de Clinique Sun SPF 30 Mineral Powder Makeup For Face. Zo is mijn gezicht extra goed beschermd. Daarnaast ben ik fan van serums en gebruik ik regelmatig een serum voordat ik mijn dagcrème gebruik. Best duur, maar zo goed voor je huid. In de zomer kies ik vooral voor extra vocht voor mijn huid. Bijvoorbeeld Paula’s Choice Hyaluronic Acid Booster – serum. Hyaluronzuur herstelt de vochtbalans van de huid en maakt de huid gladder en steviger. En dit serum is ook nog eens geschikt voor de gevoelige huid.

Voor mijn lichaam gebruik ik een goede zonnebrandcrème met minimaal factor 30. Zelf gebruik ik graag de zonnebrandcrème van La Roche Posay. Die gebruik ik ook voor de kinderen. Al gebruikt Anne met haar zeer gevoelige huid ook vaak de zonnebrandcrème van drs. Leenarts. Die kan ze goed verdragen en daar krijgt ze geen uitslag of jeuk van.

Blogsbyingrid Drs Leenarts Suncare

 

Een lekker zomers geurtje

 

Afgelopen najaar kocht ik voor me zelf een lekker geurtje van Jean Paul Gaultier. Maar voor de zomer wilde ik graag een lekker zomers parfum. Dit keer koos ik voor Chance Eau Fraiche van Chanel. Het is een fris, zomers geurtje met een frisse citroen noot met ceder en roze peper. En je kunt hem heerlijk naar je werk dragen, maar ook mee op vakantie aan het zwembad of naar het strand.

Make up

Ik gebruik helemaal niet zo veel make up. Dagelijks gebruik de Clinique Sun SPF 30 Mineral Powder Makeup For Face. Een fijne poeder die ook nog een goede beschermingsfactor tegen de zon heeft. Daarnaast gebruik ik elke dag mascara en blush.

Ik gebruik altijd de high impact mascara van Clinique. Ik kan niet veel mascara’s verdragen. Ik heb blijkbaar best wel gevoelige ogen en draag ook lenzen. Van sommige mascara’s heb ik steeds het idee dat ik zand in mijn ogen heb. Van andere mascara’s krijg ik juist jeuk in mijn ogen of traanogen. Voor de zomer ben ik nog op zoek naar een goede, waterproof mascara die ik kan verdragen. Dus als iemand tips heeft?

Haarverzorging

Een tijdje geleden heb ik highlights in mijn haar laten zetten. Lekker zomers. Voor een goede verzorging raadde de kapster mij naast een goede shampoo ook zeker een zilver shampoo aan. Dat had ik niet verwacht met mijn donkere haar. Maar zilvershampoo voorkomt het gelig worden van de highlights. Ideaal. Daarnaast gebruik ik in de zomer regelmatig een lekker haarmasker. Zo zorg ik er voor dat mijn haar niet uitdroogt. Zeker na het zwemmen in chloorwater of de zee is het belangrijk om je haar goed te verzorgen. Een maskertje of lekkere olie is dan wat mij betreft een must.

Nagellak

Ik ben heel slecht in nagels mooi gelakt houden. Ik heb een hele tijd Gellac op de nagels gehad, maar merkte dat het toch best snel minder mooi werd. Maar het ultieme zomer gevoel is toch pas gelakte teennagels. Dus dat doe ik wel. Sterker nog, ik heb mijn nagels laatst weer mooi gelakt. Ik hou in de zomer van een lekker fel roze kleurtje. Valt lekker op en staat vrolijk.

Dit waren mijn beauty favorieten voor de zomer. Ik ben er klaar voor en kan niet wachten tot we op vakantie gaan. Genieten van zon, zee, strand en lekker aan het zwembad.

 

 

Geef een reactie