Old school schrijven met pen en papier

pen-1573771_1920Tegenwoordig zitten we steeds meer achter de computer. En ja ook ik. Bloggen doe ik toch vooral op mijn laptop. Maar tegelijkertijd ben ik ook nog wel wat ouderwets misschien, want ik vind het net zo fijn om gewoon pen en papier erbij te pakken. En niet alleen voor boodschappenlijstjes en to do lijstjes, maar zeker ook voor mijn blog ideeën.

Achter de computer

technology-791029_1920Achter de computer werken vind ik heerlijk. Teksten typen en waar nodig corrigeren. Nog een keer nalezen en aanpassen. Het werkt erg makkelijk en praktisch. Maar mijn blog gaat  voornamelijk over alledaagse dingen die mijn gezin en ik meemaken of zaken waar we tegenaan lopen. En soms heb ik een leuk idee omdat ik ergens ben op een plek of in een situatie en dan wil ik dat opschrijven als onderwerp voor een nieuwe blog. En dan zit ik dus niet achter de computer. Hoe fijn is het dan om een notitieboekje en pen in mijn tas te hebben, zodat ik mijn ideeën kan noteren.

 

bag-1565402_1920Ideeën onderweg

Zo liep ik laatst in de supermarkt en kwam ik een bekende tegen. Ze sprak me aan over een blog waarin ik een tip geef voor een webwinkel met goedkope kinderleggings. Nadat ik haar gesproken had, bedacht ik me dat ik meer leuke en goedkopere webwinkels voor kinderen ken. En daar was het idee voor een nieuwe blog. En ik had al direct een paar webwinkels in gedachte. Toen ik mijn boodschappen had ingeladen in de auto, heb ik eerst mijn notitieboekje gepakt en dit nieuwe blog idee met een lijstje van winkels genoteerd. En door het maken van een paar korte aantekeningen, is het schrijven van de blog daarna een stuk makkelijker.

 

Vlekken

paint-2209578_1920Wat ik dan wel belangrijk vind, is dat ik een goede pen heb. En een goede pen moet lekker in de hand liggen, fijn schrijven en vooral niet lekken of vlekken. Hij zit namelijk in mijn handtas en ik wil niet alles onder de inkt hebben zitten. En helaas heb ik al te vaak meegemaakt dat een pen gaat lekken of de dop eraf gaat in mijn tas en ik toch alles vies heb in mijn tas inclusief mijn aantekeningen.

 

parker_1931662_IM_light_blue_grey_ct_rollerballLuxe pennen

Daar heb ik dus geen zin meer in. Geen goedkope pennen meer voor mij. Mijn vader had vroeger altijd Parker pennen. En die stopte hij altijd in het borstzakje van zijn overhemd zodat hij ze altijd en overal bij zich had. En die luxe pennen heb ik nooit zien lekken. Met de feestdagen voor de deur vind ik het een mooi moment voor een fijne luxe pen. Eentje die niet vlekt en veilig in mijn handtas kan.

Dit is een gesponsorde post, voor meer informatie, zie de disclaimer.

 

 

12 gedachten over “Old school schrijven met pen en papier

  1. Zo herkenbaar. Ik ben al jaren op zoek naar een goede vervanger voor een notitieblokje o.i.d. Ik grijp ook altijd terug naar een papiertje en pen. Ook voor ideeën die ik onderweg opdoe. Ik heb wel geprobeerd met een app, voice recorder, maar niks is fijner dan een stukje papier en pen.

  2. Het vervelende aan steeds maar werken en alleen maar werken vanachter een PC, is dat je schrijfmoe wordt. Wanneer ik nu een stukje tekst moet schrijven krijg ik kramp in mijn handen haha. Overigens heb ik wel een notitieboekje en pen in iedere tas. En inderdaad een pen die niet vlekt. Niks zo vervelend om inkt aan je handen te hebben. Verder gebruik ik mijn “notities” op mijn telefoon die ik via de cloud weer op kan halen.

  3. Als ik een nieuw idee krijg wat ik even snel op moet schrijven, merk ik toch dat ik dit gewoon in mijn telefoon zet. Zoals je zelf zegt is het makkelijker om vanuit een opgeschreven idee, een artikel te schrijven, maar alle notities die ik op mijn telefoon maak, staan ook gelijk op mijn computer. Een notitieblokje is voor mij niet echt nodig dus, al vind ik het toch wel fijn om altijd pen en papier bij te hebben!

  4. Ik sla eigenlijk tegenwoordig alles op in mijn telefoon als ik onderweg een idee krijg. 😉 Wel heb ik notitieboekjes thuis liggen voor brainstorm sessies met mijzelf of als ik naar een cursus of workshop ga 😀

  5. Vroeger schreef ik ook erg graag met de hand! Typen is nu een stuk makkelijker maar ik was vroeger echt verslaafd aan pennen. Ik wou altijd de leukste of mooiste exemplaren! 🙂

Geef een reactie