Plastic vrij douchen en haren wassen met Shampoo Bars

Het stond al een tijdje op mijn lijstje om een keer uit te proberen: een shampoo bar. Waar mijn ouders vroeger een stuk zeep in de douche hadden liggen, staan er tegenwoordig vooral shampooflessen in de badkamer. En dat is eigenlijk best jammer en niet goed voor het milieu. Daarom zie je tegenwoordig steeds vaker de duurzame shampoobars. En die heb ik nu ook getest. Goed voor het milieu en goed voor je haar!

Shampoo Bars

Shampoo Bars is opgericht met als doel een schonere wereld, een groener morgen door het gebruik van plastic (shampoo) flessen te minderen. Dat vind ik een mooi initiatief waar volgens mij iedereen zijn steentje aan bij kan dragen. Zo kunnen we samen streven naar meer duurzaamheid en minder onnodig plastic gebruik. Eén Shampoo Bar vervangt maar liefst drie plastic flessen en gaat gemiddeld 80 wasbeurten mee. Dat is echt veel vind ik. Shampoo Bars zijn daarmee milieuvriendelijker, maar (omgerekend) ook goedkoper dan de meeste reguliere shampoos.

Je haar wassen met een Shampoo Bar

Ik was heel benieuwd naar de Shampoo Bars. Hoe zou het zijn om je haar met een Shampoo Bar te wassen in plaats van met gewone shampoo uit een fles? Zou het fijn zijn in gebruik? En hoe voelt je haar na het wassen aan?

Voor ieder haartype is er een geschikte Shampoo Bar. Ik koos voor de Shampoo Bar Papaja Kers. Deze is zacht en mild en geschikt voor ieder haartype en zelfs ook voor kinderen. Ideaal voor ons dus. Deze Shampoo Bar ruikt heerlijk. Alleen al bij het openen van het doosje kwam de heerlijke geur je tegemoet.

Ik gebruik de Shampoo Bar onder de douche. Eerst maak je je handen en je haar nat. Daarna wrijf je de Shampoo Bar tussen je handen of rechtsreeks op je natte haar. Ik vind het fijn om de Shampoo Bar eerst tussen je handen te laten schuimen en dan over je haar te verdelen. Was je haar dan zoals je gewend bent, spoel de shampoo uit en vergeet niet de Shampoo Bar op een droge plek te bewaren.

De Shampoo Bar schuimt heerlijk. Ik vond wel dat de Shampoo Bar minder romig is dan de shampoo die ik normaal gebruik. Ook voelt je haar een beetje stug. Ik dacht dat ik er daardoor misschien juist flinke klitten van zou krijgen, maar eigenlijk kwam ik erg makkelijk door mij haar nadat ik het handdoek droog had. Ik ben erg tevreden over het gebruik van Shampoo Bar en denk dat ik er nog meer producten van ga aanschaffen.

De Shampoo Bar schuimt heerlijk. Ik vond wel dat de Shampoo Bar minder romig is dan de shampoo die ik normaal gebruik. Ook voelt je haar een beetje stug. Ik dacht dat ik er daardoor misschien juist flinke klitten van zou krijgen, maar eigenlijk kwam ik erg makkelijk door mijn haar nadat ik het handdoek droog had. Ik ben erg tevreden over het gebruik van Shampoo Bar en denk dat ik er nog meer producten van ga aanschaffen.

Naast Shampoo Bars voor ieder haartype zijn er nog veel meer Shampoo Bars. Zo is er een Shampoo Bar voor krullend haar, een Anti-Roos Shampoo Bar en zelfs zilver shampoo en shampoo vet haar. Ook zijn er bijbehorende conditioners en haarmaskers verkrijgbaar.

Heb jij je haar wel eens gewassen met een Shampoo Bar?

Dit is een gesponsorde post, voor meer informatie, zie de disclaimer.

6 gedachten over “Plastic vrij douchen en haren wassen met Shampoo Bars

  1. Ik wist van het bestaan van de oude stukken zeep maar dit is helemaal nieuw voor me. Ik ben echt wel benieuwd en ga zeker proberen. Volgende keer shampoo kopen gaat dit worden. Bedankt voor de tip.

  2. Leuk dat je het geprobeerd hebt. Ik gebruik het al een tijdje en heb een bar gevonden waar mijn haar echt beter van gaat zitten. Dus ik zou niet anders meer willen!

  3. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Plastic vrij douchen met shampoo en accessoires van Shampoo BarsBlogsbyingrid

Geef een reactie