PLENISH | Nieuwe vegan notendrank

Tegenwoordig probeer ik een beetje te variëren met het ontbijt. De ene dag eet ik gewoon een bruine boterham, de andere dag ontbijt ik met yoghurt met muesli en lijnzaad. Ik drink meestal water of thee bij mijn ontbijt.

Laatst zag ik een nieuwe vegan notendrank: Plenish. Dit is een notendrank die wordt gemaakt van slechts die ingrediënten; noten, water en zout. Het ziet eruit als melk, maar dat is het niet. En dat is voor iemand zoals ik met een lactose-intolerantie een pluspunt.

Vegan notendrank in plaats van melk

Plenish is een gezonde drank van noten, water en zout en bevat verder geen enkele toevoeging. Het notengehalte is erg hoog en Plenish wordt zowel biologisch als duurzaam geproduceerd. Plenish is een eiwitrijke vochtaanvulling voor een gezond lichaam en een alternatief voor melk. Ideaal voor mensen met een lactose-intolerantie of melkallergie.

Drie verschillende smaken

Blogsbyingrid - plenish

Op dit moment is Plenish in drie verschillende smaken te koop: amandel, cashew- en hazelnoot. Ik heb ze alle drie geprobeerd. Het was voor mij wel even wennen. Door mijn lactose-intolerantie drink ik al jaren geen melk meer. Ik kan melkproducten in kleine hoeveelheden verdragen, maar een glas melk drink ik nooit. Dat komt misschien ook omdat ik gewone melk nooit echt lekker heb gevonden. Dus een glas notendrank zag er voor mij vreemd uit. Voor je gevoel ga je iets drinken dat je niet mag. Maar het was verrassend lekker.

Blogsbyingrid - plenish

Ook deed ik bij mijn ontbijt in plaats van yoghurt Plenish bij mijn muesli. De notendrank is natuurlijk wat wateriger dan yoghurt, maar je kunt Plenish prima combineren met cornflakes of muesli. Het smaakte in ieder geval erg lekker.

Ik verbaasde me erover dat Plenish echt maar drie ingrediënten bevat en geen enkele toevoeging. Ook omdat het best lang houdbaar is en dan wordt er meestal toch van alles toegevoegd aan producten. Maar Plenish is dus echt een biologische en vegan drank zonder toevoegingen. En je kunt Plenish als ideale melkvervanger gebruiken als bijvoorbeeld basis voor je warme chocolademelk, smoothies, of in pannenkoeken of koekjes. Wat mij betreft een mooi alternatief.

Waar te koop

Plenish is te koop bij Albert Heijn en online voor € 2,99 in drie smaken: amandel, cashew- en hazelnoot.

Dit is een gesponsorde blog. Ik ontving samples. Voor meer informatie, zie de disclaimer.

Geef een reactie