Recept: Rocky road

Laatst kwam ik weer eens een leuk recept tegen: Rocky road. Een lekker (niet zo verantwoord) tussendoortje met chocolade. De kinderen waren direct enthousiast. Het recept was met pure chocolade. Maar omdat Emma niet van pure chocolade houdt, maakten we er twee. Een met pure chocolade en een met melk chocolade.

Wat heb je nodig?

  • ongeveer 180 gram (2 flinke eetlepels) pindakaas
  • 50 gram boter
  • 300 gram chocolade
  • 100 gram gepofte rijst
  • 100 gram mini marshmallows

Hoe maak je het?

Neem een vierkante of rechthoekige vorm en bekleed die met bakpapier. En laat het bakpapier iets over de rand hangen. Wij namen een rechthoekige ovenschaal. Doe de pindakaas, de boter en de chocolade in een pan of kom en smelt au bain-marie op niet te hoge temperatuur.

Roer dit gesmolten mengsel tot een egale massa en laat even afkoelen. Vervolgens roer je de gepofte rijst en de marshmallows er door heen. Hou ook wat marshmallows over als decoratie bovenop. Giet het mengsel met de gepofte rijst en de marshmallows in de vorm en verdeel het goed in de hoeken. Strooi nog wat marshmallows bovenop. Laat vervolgens 2 tot 3 uur in de koelkast uitharden. Til daarna de rocky road uit de bakvorm en snij in stukjes. En dan smullen maar!

rocky road - blogsbyingrid

Uitgaande van 300 gram pure chocolade bevat de rocky road iets meer dan 500 kcal per 100 gram.

Eet smakelijk!

5 gedachten over “Recept: Rocky road

  1. Ik hou echt van rocky road en het leuke is dat je er zo ontzettend veel variaties op kunt maken. Ik maakte afgelopen december een recept voor een kerstrocky road

  2. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Lekker en snel: KaneelbroodjesBlogsbyingrid

Geef een reactie