Reizen met kinderen | 7 tips voor een onvergetelijke vakantie

Deze keer een gastblog van Jasmina. Zij deelt 7 tips voor een onvergetelijke vakantie met kinderen. Reizen met kinderen kan een uitdaging zijn, maar het kan ook een fantastische ervaring zijn voor zowel ouders als kinderen. Het kan helpen bij de ontwikkeling van kinderen en het creëren van onvergetelijke herinneringen voor het hele gezin.

Dus ik vind het zelf altijd een beetje onzin als mensen doen alsof ze nooit meer op reis kunnen omdat ze een kind hebben gekregen. Ja, onze vakanties zien er tegenwoordig heel anders uit dan voordat we ons kleine monster hadden, maar we gaan er niet minder door op reis, moet ik zeggen. Hier zijn enkele tips voor het plannen van een reis met kinderen en het maximaliseren van de ervaring.

Reizen met kinderen | 7 tips voor een onvergetelijke vakantie

1. Kies de juiste bestemming

Wanneer je reist met kinderen, is het belangrijk om een bestemming te kiezen die geschikt is voor het hele gezin. Kies bestemmingen met activiteiten die geschikt zijn voor kinderen, zoals pretparken, dierentuinen, stranden en nationale parken. Daarnaast moet je rekening houden met het klimaat en de veiligheid van de bestemming. Zelf vind ik Spanje ontzettend kindvriendelijk. Vorig jaar gingen we naar Valencia en Mallorca en dit jaar vlogen we naar Tenerife. Ik moet eerlijk bekennen dat ik stiekem een beetje verliefd ben geworden. Je hoeft niet heel ver weg te vliegen voor een onvergetelijke vakantie. Mijn ervaring is dat je in Spanje op elke hoek wel een speeltuintje hebt. Heerlijk, want zo vermaak je de kids ook tussendoor. Ook zijn restaurants vaak kindvriendelijk en heb ik het idee dat de Spanjaarden zelf ook erg gek zijn op kids. Ik vond de sfeer er heerlijk.

2. Plan je reis van tevoren

Om te voorkomen dat je voor verrassingen komt te staan, is het belangrijk om je reis van tevoren te plannen. Maak een reisroute, boek accommodatie en activiteiten vooraf en zorg ervoor dat je de nodige reisdocumenten hebt, zoals paspoorten en visums. Door je reis goed te plannen, kun je stress verminderen en de reis soepeler laten verlopen. Ook zorgt van voorpret voor een positieve vibe. Daarnaast krijg je achteraf geen spijt omdat je bepaalde activiteiten niet hebt gedaan of bezienswaardigheden hebt gemist. Ze zeggen niet voor niks: een goede voorbereiding is het halve werk.

3. Bereid je kinderen voor op de reis

Het is belangrijk om je kinderen voor te bereiden op de reis. Praat met hen over de bestemming, de activiteiten die je gaat doen en wat ze kunnen verwachten tijdens de reis. Laat hen ook weten wat de reisroute is en hoe lang de reis zal duren. Zo kunnen ze zich mentaal voorbereiden en weten wat er van hen wordt verwacht. In Tenerife zaten wij in een all inclusive hotel waarbij een mascotte deel uit maakte van het animatieteam. Farah keek vooraf al filmpjes via Instagram en telde de dagen af om “Landi” te ontmoeten.

4. Pak slim in

Wanneer je met kinderen reist, is het belangrijk om slim in te pakken. Zorg ervoor dat je voldoende kleding, speelgoed en snacks bij je hebt om de kinderen bezig te houden tijdens de reis. Vergeet ook niet om medicijnen en EHBO-benodigdheden mee te nemen voor het geval dat iemand ziek wordt. Tevens heb ik altijd paracetamol zetpillen mee en kwam de anijs die mijn moeder laatst mee had goed van pas toen we buikklachten kregen. Ik maak altijd vooraf een lijstje met wat we mee moeten nemen, Reizen met kinderen is namelijk soms best chaotisch en op deze manier vergeet ik niks.

5. Houd rekening met de behoeften van je kinderen

Kinderen hebben vaak specifieke behoeften tijdens het reizen. Zorg ervoor dat je rekening houdt met hun behoeften, zoals slaap- en eettijden. Houd ook rekening met hun interesses en plan activiteiten die geschikt zijn voor hun leeftijd en interesses. Wij zoeken vooraf al uit of er dierentuinen, pretparken of speeltuinen in de buurt zijn. Een ontspannen kind zorgt er voor dat wij ook een stuk relaxter zijn. Als we een week weg zijn, proberen we dan sowieso 1 of 2 grote activiteiten zoals een bezoekje aan een pretpark te doen en gaan we dagelijks even langs de speeltuin. Ook is het handig dat je iets mee neemt voor onderweg. De Action heeft super leuke kleine kleurboekjes en kleine kokertjes met potloden. Die zitten dus standaard in de rugtas van de kleine meid.

6. Maak gebruik van technologie

Technologie kan een geweldige tool zijn tijdens het reizen met kinderen. Gebruik tablets en smartphones om de kinderen bezig te houden tijdens de reis. Laad educatieve spelletjes, films en muziek op hun apparaten om ze bezig te houden tijdens lange vluchten of autoritten. Houd er wel rekening mee dat je in het vliegtuig vaak geen gebruik kan maken van het internet. Wij slaan daarom alvast wat filmpjes via Netflix op.

7. Zoek een kindvriendelijke accommodatie

Bij het boeken van accommodatie is het belangrijk om te zoeken naar kindvriendelijke opties. Zo zaten we laatst in een all inclusive hotel met voldoende animatie en ik moet eerlijk bekennen dat dat wel heel erg goed beviel. Ook vinden wij het vaak wel fijn om een eigen appartementje te hebben zodat we zelf ook een aantal dagen kunnen koken. Dit scheelt niet alleen mega in ons budget, maar zo zorg ik er ook voor dat Farah voldoende fruit en groente binnen krijgt.

Deze gastblog is geschreven door Jasmina:

Mijn naam is Jasmina en ik ben moeder van een kleine eigenwijze kleuter. Op mijn mommy lifestyle blog “Sparkles Inside” kun je lezen over alles wat mij bezig houdt. Ik ben gek op koken (stiekem nog meer op eten) en reizen is mijn passie. Daarom ben ik naast Sparkles Inside nog een reis blog “Travelfoodie Inside” begonnen. Hier kun je mijn reistips lezen over vakanties met en zonder kids. Naast blogger en contentcreator, werk ik als VA en ondersteun ik bedrijven op het gebied van Organisatie, Marketing, Office support en Coaching. Je kan me dus wel een bezig bijtje noemen. Ondanks dat ik chronisch ziek ben, probeer ik het beste uit het leven te halen en geniet ik elke dag weer van al het moois dat het leven mij te bieden heeft. Tevens ben ik stiekem een beetje verslaafd aan Instagram.

Meer vakantie inspiratie vind je onder de categorie vakantie / dagje uit.

Geef een reactie