STACH

Regelmatig zie je leuke kinderboeken voorbij komen op onze blog. Maar dit keer geen boek, maar een tijdschrift. En het is nog gratis ook!. Uitgeverij Lemniscaat heeft zo veel kinder- en jeugdboeken dat ze nu ook een eigen tijdschrift over boeken hebben: STACH. STACH verschijnt 2x per jaar en is een gratis tijdschrift vol interviews, leesfragmenten, recensies, leuke opdrachten, columns, tutorials, recepten, voorpublicaties, horoscopen, kijkpagina’s, prijsvragen, fotoreportages en alles wat je maar weten wilt over de mooiste jeugdboeken. 

STACH

STACH verschijnt in januari en augustus en bevat ruim 60 pagina’s leesplezier voor de bovenbouw van de basisschool en de brugklas. In STACH hebben ook de lezers een belangrijke rol. Ze zij kunnen recensies schrijven, auteurs interviewen en eigen ideeën insturen.

Koning van Katoren

STACH is vernoemd naar de hoofdpersoon van het wereldberoemde Nederlandse kinderboek Koning van Katoren van Jan Terlouw. Dat heb ik vroeger ook nog gelezen en staat volgens mij ook in onze boekenkast. Het wordt tijd dat onze meiden dit boek ook eens gaan lezen! Stach is nieuwsgierig, eigenwijs, dapper, grappig en wil de wereld om hem heen mooier maken. Alles wat Uitgeverij Lemniscaat ook wil zijn. Koning van Katoren bestaat dit jaar 50 jaar en de schrijver van het boek, Jan Terlouw, wordt 90 jaar. In STACH van augustus zal hier uitgebreid aandacht aan worden besteed. 

De januari editie van STACH

Wat staat er allemaal in de januari editie van STACH? Er staan interviews in met schrijvers. Er staan leuke boek recensies in. Maar ook leuke opdrachten, tekenles, dierenweetjes en een kennisquiz. Ook erg leuk vond ik de boekzoeker. Met de boekzoeker bepaal je aan de hand van een aantal vragen welk (soort) boek bij je past. Leuk voor kinderen die het moeilijk vinden een boek te kiezen. Ook staan er lekkere recepten in en zelfs een leuke schrijf prijsvraag!

Gratis STACH bij de boekhandel

Wat ons betreft een super leuk tijdschrift met leuke onderwerpen en ideeën voor nieuwe boeken om te lezen. STACH wordt gratis verstrekt door de lokale boekhandel. Op dit moment in verband met Corona at lastig. Maar zodra alles weer open is, wee jij waar je moet zijn!

Dit is een gesponsorde post met affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

Geef een reactie