Al bijna twee weken in quarantaine

Wij zitten nog steeds in quarantaine. Inmiddels al bijna twee weken. Allemaal positief getest en allemaal met klachten. Gelukkig gaat het beter. We hopen dan ook snel weer naar buiten te mogen. Want de quarantaine duurt lang en de verveling slaat toe.

Begin quarantaine

Het begon twee weken geleden. Mijn schoonvader was getest en kreeg de uitslag dat hij positief was. Dat hadden we niet verwacht. Op vrijdagochtend lieten wij ons ook testen en vanaf dat moment zaten we in quarantaine.

Lees ook: Met het hele gezin een corona test

Het vervelende aan quarantaine is dat je echt nergens naar toe kan. De kinderen ook niet. Je kunt niet even boodschappen doen en de kinderen kunnen niet (buiten) spelen met vriendinnetjes. Dus moet je je samen binnen vermaken.

Wat doen we tijdens de quarantaine

Toen we terug waren van de test vrijdagochtend gingen de meiden gewoon tot 14 uur aan de slag met online thuisonderwijs. Daarna speelden ze binnen en ’s avonds keken we The Voice. In het weekend waren de meiden druk met voetbalplaatjes inplakken, we bakten een cake en deden spelletjes. Gelukkig waren de meiden niet heel erg ziek en konden ze door de week gewoon aan de slag voor school.

Lees ook: Wat doe je met de kinderen in quarantaine?

Het tweede weekend deden we weinig. We sliepen uit. Emma lag ’s ochtends heerlijk lang in bad. We deden spelletjes, keken televisie en de meiden speelden op hun telefoons. Zelf maakte ik een legpuzzel. Ook versierden de meiden cupcakes en (video) belden met vriendinnetjes. Ook is Emma mee naar opa en oma geweest. Die hebben ook beide Corona en daar brachten we wat eten naar toe.

Lieve mensen om ons heen

Wat hebben wij lieve mensen om ons heen. De kinderen werden verrast met tekeningen en kaartjes van vriendinnetjes. Ook wij kregen kaartjes, bloemetjes en een fruitmand. Vrienden, buren, ouders van klasgenootjes en collega’s stonden voor ons klaar om boodschappen te doen of anderszins te helpen. We kregen zelfgebakken appeltaart van de buurtkinderen, iets lekkers en paaseitjes van vrienden en echte zelfgemaakt Turkse lamacuns van een collega. Wat een verwennerij!

De klachten

Mensen vragen welke klachten we hebben. Gelukkig valt het mee. Joa begon vooral met het heel koud hebben en spierpijn. Daar begon het bij mij ook mee. Daarnaast had ik erge hoofdpijn en werd ik erg verkouden. Na een paar dagen was ook mijn reuk weg en proefde ik minder. En we zijn erg moe.

De kinderen hebben minder erge klachten. Anne klaagde over hoofdpijn en pijn aan haar neus. Ook is ze wat verkouden. Emma is wat erger verkouden. Het begon met veel niezen. Ze klaagde daarnaast over hoofdpijn en nekpijn en had last van haar oog, waarschijnlijk van de verkoudheid. Ze zijn niet helemaal fit, maar hebben geen koorts of zo. Gelukkig zijn ze vrolijk en kunnen ze gewoon voor school aan de slag.

De klachten worden steeds minder. We hopen dat we komend weekend klachtenvrij zijn en weer eens lekker naar buiten kunnen samen.

Geef een reactie