Wat doe je met de kinderen in quarantaine?

Sinds vrijdag zitten we in quarantaine. Waar de lockdown al niet leuk is, is quarantaine nog minder leuk. Want dan mag je helemaal geen bezoek ontvangen en je mag niet naar buiten. Maar wat doe je dan met de kinderen? Zeker in het weekend wanneer ze niks voor school hoeven te doen? Hoe voorkom je dat ze de hele dag achter een scherm zitten?

Vrijdagochtend werden we getest. Vanaf dat moment gingen we in quarantaine. Toen we terug waren van de test gingen de meiden gewoon tot 14 uur aan de slag met online thuisonderwijs. Daarna speelden ze binnen en ’s avonds keken we The Voice.

Zaterdag kwamen de testuitslagen binnen. Joa bleek positief, de meiden en ik negatief. ’s middags belde de GGD voor het bron- en contactonderzoek. Joa moet zeven dagen in quarantaine blijven en mag dan – als hij 24 uur klachtenvrij is – weer naar buiten. De meiden en ik moeten 10 dagen in quarantaine. We mogen na vijf dagen testen en als de uitslag dan negatief is en we geen klachten hebben, mogen we weer naar buiten.

Zaterdag hebben we weinig bijzonders gedaan. De meiden speelden spelletjes op hun telefoon of tablet. Toen de postbode kwam, bleek dat opa en oma een heleboel voetbalplaatsjes van de Albert Heijn hadden opgestuurd voor de meiden. Die werden dus helemaal uitgezocht en in hun verzamelalbum geplakt. Daar waren ze wel even zoet mee. Ik draaide een paar wasjes en deed het huishouden. ’s Avonds keken we naar NPO Zapp en later Wie is de Mol.

Om te voorkomen dat de meiden de hele dag op hun telefoon of tablet spelletjes speelden of TV keken, moesten we maar wat afleiding verzinnen. Maar dat is best lastig als je nergens naar toe mag, zelfs geen blokje om. Dus bakten we zondagochtend een cake en speelden we Rummikub. ’s Middags deden we weinig bijzonders. De meiden waren weer met de voetbalplaatjes bezig en deden een spelletje op hun telefoon. Ik ben blij dat maandag weer een dag is met wat meer ritme en dat ze eerst met thuisonderwijs aan de slag gaan.

3 gedachten over “Wat doe je met de kinderen in quarantaine?

  1. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Toch positiefBlogsbyingrid

  2. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Al bijna twee weken in quarantaineBlogsbyingrid

Geef een reactie