Week van Snoep Goed – De laatste dagen

De week van Snoep Goed zit er bijna op. Het ging eigenlijk best goed. Ook de kinderen aten goed fruit en minder snoep. Ze hebben het super goed gedaan!

Lees ook: Week van Snoep Goed

Ontbijt

Het ontbijt ging eigenlijk heel makkelijk. De mand met zoetigheid staat niet meer op tafel en daar wordt ook niet meer om gevraagd. De meiden eten brood of cracottes met gezond beleg. Zelf mis ik toch af en toen die boterham met pure hagelslag.

Lees ook: Week van Snoep Goed – Dag1

Tussendoortje

Het tussendoortje om 10 uur is echt een fruitmoment. We zorgen voor genoeg vers fruit in huis en soms nemen de meiden nog wat nootjes of rozijnen. Alleen op dag 5, de dag dat we ’s ochtends een coronatest moesten doen, mochten ze wat ongezonds als tussendoortje. Toen aten ze hun gekregen mini stroopwafeltje en een chocolaatje. Maar ook een appel.

Lees ook: Met het hele gezin een corona test

De lunch

Ook de lunch gaat heel goed. Al hebben de meiden af en toe ook weer eens zin in een boterham met chocoladepasta of hagelslag. Ik denk dat we vooral wat bewuster zijn geworden van wat we op brood doen. We proberen altijd al gezond en zoet af te wisselen met de lunch en deze week was dan weer even een bewust wordt momentje.

Tussendoortje ’s middags en diner

Het tussendoortje ’s middags is toch eigenlijk wel een snoep momentje voor de meiden. Normaal als ze uit school komen en nu na het online thuisonderwijs. Dat was soms een moeilijk moment. ’s Avonds was het enige wat de meisjes misten het toetje. Meestal eten we wel een lekker toetje, vla of een ijsje als nagerecht. Dat moesten ze deze week laten staan.

’s Avonds

Na het avondeten wordt er door de meiden door de week niks meer gegeten of gedronken In het weekend wel. Zo mochten ze bij The Voice een bakje chips. Maar zaterdagavond bij Wie is de Mol namen we niks. Zelf merk ik dat we toch gauw wat lekkers nemen ’s avonds, zoals chips, chocolade of nootjes. Dat hebben we deze week laten staan, met uitzondering van wat ongezouten noten en rozijnen. En dat is eigenlijk best goed bevallen.

Geef een reactie