Week van Snoep Goed

Ik las erover op social media en vond het eigenlijk wel een goed idee. De week van Snoep Goed. We hadden het erover tijdens het avondeten en besloten met het hele gezin mee te doen.

THE CHALLENGE

De Week van Snoep Goed is van 18 t/m 24 januari 2021. Tijdens de Week van Snoep Goed is het doel de ongezonde tussendoortjes aan te pakken. En ja daar maken wij ons wel schuldig aan. Een lekker snoepje of koekje tussendoor. M&M’s of chips bij een serie of film op de bank. Maar deze week dus weg met al het snoep, koek, chocolade, frisdrank en chips. Dat kan namelijk veel gezonder. Alles wat je eet naast je ontbijt, lunch en het avondeten zien we als tussendoortje. En die gaan we dus een week lang vervangen door iets gezonds. En alles wat je drinkt, zien we ook als tussendoortje. Dat wordt best een uitdaging!

De tips om het een week vol te houden

Uiteraard worden er tips gedeeld om deze challenge vol te houden. Probeer steeds te kiezen voor zo veel mogelijk groente, fruit, peulvruchten, noten en volkoren producten. Zorg dat deze producten zo onbewerkt mogelijk zijn. Zo eet je zo voedzaam en gezond mogelijk. Lees ook de ingrediënten van wat je eet. Zo weet je wat eet.

Let daarnaast op de portiegrootte. Je kan nog zo gezond snacken, maar als je te veel eet van een bepaald product kan het alsnog ongezond zijn. Doe het samen. We hebben het met de meiden besproken. We hebben de afspraak gemaakt dat we het in ieder geval tot en met vrijdag gaan volhouden. Het weekend is een extra uitdaging, omdat ze dan vaak langer mogen opblijven en wat lekkers krijgen bij een leuke film of televisie programma. Eerst kijken we maar eens of we het vijf dagen kunnen volhouden. Daarmee samen hangt de volgende tip: Maak kleine stappen. Probeer niet van de ene op de andere dag een totaal andere levensstijl aan te houden, want dat houd je niet vol. Probeer vooral bewust te zijn van wat je eet en begin met het maken van kleine, simpele veranderingen. Probeer daarbij zout en geraffineerde suiker deze week zo veel mogelijk vermijden.

SNOEPGOED WORDT SNOEP GOED

Wij gaan de uitdaging aan en gaan ons best doen om ongezonde tussendoortjes te vervangen door verantwoorde alternatieven. We hebben ons ook ingeschreven op de website van Week van Snoepgoed. Doe je ook mee? Schrijf je dan ook in en ontvang gratis het digitale Snoep Goed Magazine, met leuke kortingen en vooral veel support! 

8 gedachten over “Week van Snoep Goed

  1. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Week van Snoep Goed – Dag1Blogsbyingrid

  2. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Week van Snoep Goed – Dag 2Blogsbyingrid

  3. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Week van Snoep Goed – Dag 3Blogsbyingrid

  4. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Week van Snoep Goed – De laatste dagenBlogsbyingrid

Geef een reactie