Week van Snoep Goed – Dag 2

Vandaag dag 2 van een week lang snoep, koek, chocolade, frisdrank en chips laten staan. Gisteren ging het eigenlijk best goed. Hoe ging het de tweede dag?

Lees ook: Week van Snoep Goed

Ontbijt

Gisteren aten ze nog een ontbijt met zoetigheid, maar vandaag stond de mand met zoetigheid niet meer op tafel. De meiden aten smeerworst op hun brood. Zelf begon ik de dag met een bruine boterham met kaas.

Lees ook: Week van Snoep Goed – Dag1

Tussendoortje

Om 10 uur net als gisteren een fruit momentje, dit keer met appel en druiven. Dit gaat nog steeds goed. Ze hebben zelfs niet gevraagd om snoep.

De lunch

Met de lunch aten we een boterham met Twentse baklever. Anne houdt daar niet zo van, dus die nam twee tosti’s. We dronken melk, thee of jus d’orange. Na de lunch werden de boodschappen bezorgd. Ik had onder andere gedroogde abrikozen, bananenchips, rozijnen en ongezouten noten mixen besteld. Voor wanneer iemand zin had in wat lekkers!

Tussendoortje ’s middags

Bij het tussendoortje ’s middags waren wij niet thuis, maar even naar de zaak. De kinderen belden of ze iets lekkers mochten. Ze wilden heel graag snoep. We hebben gezegd dat ze zelf mochten kiezen, maar dat we het knap zouden vinden wanneer ze voor iets gezonds zouden kiezen. Dat lukte niet. Ze namen allebei een minirolletje Mentos. Zelf nam ik toen we weer thuis kwamen een kop thee en een paar gedroogde abrikozen.

Later in de middag hadden de meiden weer zin iets lekkers. Toen mochten ze geen snoep van ons en namen ze uiteindelijk wat rozijnen.

Diner

’s Avonds aten we kip met aardappeltjes en sperziebonen. Vandaag aten we geen toetje maar een mandarijn als nagerecht.

’s Avonds

’s Avonds dronk ik nog een lekker kopje thee op de bank met een handje cranberry en rozijnen mix.

SNOEPGOED WORDT SNOEP GOED

Wij doen ons best deze week om ongezonde tussendoortjes te vervangen door verantwoorde alternatieven. We hebben ons ook ingeschreven op de website van Week van Snoepgoed. Doe je ook mee? Schrijf je dan ook in en ontvang gratis het digitale Snoep Goed Magazine, met leuke kortingen en vooral veel support! 

Geef een reactie