Week van Snoep Goed – Dag1

Vandaag was het zover. De eerste dag van de Week van Snoep Goed. Als gezin doen we hieraan mee. Een week lang snoep, koek, chocolade, frisdrank en chips laten staan. Hoe ging het de eerste dag?

Lees ook: Week van Snoep Goed

Ontbijt

Het ontbijt was even een dingetje. Zelf ontbijt ik meestal met een boterham met pure hagelslag. En ook de meiden eten graag zoetigheid op hun brood. Nu had ik net gisteren speculaasjes bij het zoete broodbeleg gelegd. Maar dat kan natuurlijk niet in de Week van Snoep Goed. Om met kleine stappen te beginnen, spraken we met de meiden af dat ze het ontbijt vandaag nog zoetigheid mochten en daarna geen zoetigheid meer bij het ontbijt en de lunch. Alleen jam mogen we als zoetigheid nemen. Zelf begon ik de dag met een bruine boterham met kaas.

Tussendoortje

Om 10 uur hebben de meiden pauze en is het tijd voor een tussendoortje. Naar school krijgen ze bijna altijd fruit mee en ook tijdens het thuisonderwijs deze lockdown periode eten ze om 10 uur wat fruit. Vandaag eten ze een halve appel en een halve banaan en drinken thee.

De lunch

De lunch ging eigenlijk heel goed. De mand met zoetigheid voor op brood blijft deze week in de kast. Anne koos voor een tosti en wij aten een uitsmijter. Bij de lunch kozen we als drinken voor melk, thee of jus d’orange.

Tussendoortje ’s middags

Bij het tussendoortje ’s middags had Anne het wat lastiger. Wamt ze mochten geen snoep. Wel mochten ze ranja. En toen besloten ze een liga te nemen. Misschien niet helemaal volgens de spelregels, maar het was in ieder geval geen snoep. Zelf nam ik wat druiven. Anne had geluk dat ze ’s middags speelde met een vriendinnetje. Daar paste oma op en gingen ze samen loempia’s maken. En daar mochten zij (en wij) van smullen. Emma nam ’s middags nog een halve appel en wat krentjes.

Diner

’s Avonds aten we lasagne. En toen kwam nog een lastig moment: het toetje. Wat eigenlijk moeten we dat deze week laten staan. We hebben de volgende afspraak gemaakt. De toetjes die nog in de koelkast stonden (voor vandaag en morgen) mochten nog gegeten worden, maar ik zou geen nieuwe kopen deze week. De kinderen smulden nog even van een toetje. Zelf nam ik niks na.

’s Avonds

’s Avonds aten we verder niks. Wel dronk ik nog een lekker kopje thee op de bank. Morgen worden de boodschappen thuisbezorgd. Ik heb lekker veel fruit, gedroogd fruit en ongezouten noten besteld voor de gezonde snacks tussendoor.

SNOEPGOED WORDT SNOEP GOED

Wij gaan de uitdaging aan en gaan ons best doen om ongezonde tussendoortjes te vervangen door verantwoorde alternatieven. We hebben ons ook ingeschreven op de website van Week van Snoepgoed. Doe je ook mee? Schrijf je dan ook in en ontvang gratis het digitale Snoep Goed Magazine, met leuke kortingen en vooral veel support! 

2 gedachten over “Week van Snoep Goed – Dag1

  1. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Week van Snoep Goed – Dag 3Blogsbyingrid

  2. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Week van Snoep Goed – De laatste dagenBlogsbyingrid

Geef een reactie