Week van Snoep Goed – Dag 3

Vandaag al weer dag 3 van een week lang snoep, koek, chocolade, frisdrank en chips laten staan. De eerste twee dagen gingen eigenlijk best goed. Al aten de meiden gisteren een snoepje. Hoe ging het de derde dag?

Lees ook: Week van Snoep Goed

Ontbijt

Het ontbijt gaat eigenlijk heel makkelijk. De mand met zoetigheid staat niet meer op tafel. De meiden aten weer smeerworst op hun brood. Zelf begon ik de dag met een bruine boterham met kaas en een plakje ontbijtkoek.

Lees ook: Week van Snoep Goed – Dag1

Tussendoortje

Om 10 uur net als gisteren een fruit momentje, dit keer met peer, appel en mandarijn. Dit gaat nog steeds goed. Ze hebben zelfs niet gevraagd om snoep.

Lees ook: Week van Snoep Goed – Dag 2

De lunch

De lunch ging vandaag ook weer hartstikke goed. We aten brood, cracottes en ontbijtkoek. Als beleg hadden we smeerworst, smeerkaas, kaas, jam en roomkaas met bieslook. We dronken melk of thee.

Tussendoortje ’s middags

Bij het tussendoortje ’s middags wilden de kinderen graag ongezouten notenmix. En dat vonden ze super lekker. Zo leuk om te zien. Normaal eten ze ook wel eens rozijnen of nootjes, maar dan meestal de gezouten en minder gezonde versies. Maar de ongezouten noten gingen er ook wel in!

Diner

’s Avonds aten we wortel stampport met gemarineerde speklappen. Lekkere winterse kost. Omdat we ruim voldoende hadden, brachten we opa en oma ook een portie. En omdat de kinderen vandaag zo goed voor school bezig waren geweest, trakteerden we hun op een sundae ijsje van de McDonalds. Heel fout eigenlijk in deze challenge. Maar ze hadden het verdiend. En wij namen uiteraard ook een ijsje.

’s Avonds

’s Avonds dronk ik nog een lekker kopje thee op de bank met mix van bananenchips, gedroogde abrikozen en gezouten noten/rozijnen mix.

SNOEPGOED WORDT SNOEP GOED

Wij doen ons best deze week om ongezonde tussendoortjes te vervangen door verantwoorde alternatieven. We hebben ons ook ingeschreven op de website van Week van Snoepgoed. Doe je ook mee? Schrijf je dan ook in en ontvang gratis het digitale Snoep Goed Magazine, met leuke kortingen en vooral veel support! 

Geef een reactie