Met het hele gezin een corona test

We zijn in contact geweest met een familie lid die positief getest is op Corona. En daarom moesten we vanochtend met zijn vieren naar de teststraat voor een corona test. Ook de kinderen werden getest.

De regels voor kinderen

De regels voor het testen bij kinderen zijn laatst aangepast. Lang was het zo dat kinderen niet of nauwelijks getest worden. Nu is dat anders. Het wordt geadviseerd om kinderen op de basisschool te testen bij veel hoesten, koorts en/of benauwdheid of bij corona-gerelateerde klachten na contact met iemand met corona. En omdat wij dus contact hebben gehad met een familielid met corona en ook de kinderen een beetje snotterig zijn en hoesten, adviseerde de GGD ons om ons alle vier te laten testen

bron: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/testen/kind-testen-op-corona

De voorbereiding

De kinderen vonden het erg spannend dat zij ook getest moesten worden. Ze kennen natuurlijk de verhalen en de beelden van TV van het testen en het leek ze erg vervelend. Omdat wij al vaker getest zijn, konden we ze wel vertellen hoe het ging, hoe lang het duurt en hoe het voelt. Maar toch bleef het spannend voor ze.

De test

Om 9 uur ’s ochtends hadden we de afspraak met zijn vieren. Gelukkig is de teststraat heel dichtbij, dus geen lange rit er naar toe. Toen we bij de teststraat aankwamen, zagen we dat het erg druk was. Er stonden veel auto’s te wachten en zelfs iemand op de fiets.

Toen waren wij aan de beurt. Aangezien Joa achter het stuur zat, werd hij eerst getest. Wij zijn al vaker getest, dus we wisten wat er ging gebeuren. Daarna mochten de kinderen en ik uitstappen en konden we op een stoel zitten om getest te worden. De kinderen mochten bij mij op schoot zitten om getest te worden. Eerst werd Emma getest. Ze vond het best spannend. Eerst de keel, dat was een beetje naar en daarna de neus. Dat kriebelde, maar ging super goed. Anne keek toe en vond het maar niks. Anne vond het super spannend. Ook zij mocht bij mij op schoot. Bij de keel swab moest ze een paar keer kokhalzen. Dat vond ze niet fijn. Ze was best overstuur en toen moest de neus nog. Ook dat vond ze niet fijn. De dame die de test afnam, gaf aan dat de keel swab goed gelukt was; over de neus swab twijfelde ze. Maar ze vond het goed zo. Daarna werd ik nog getest.

De meiden kregen allebei een schattig klein knuffelbeertje van de GGD en een mini stroopwafels. Omdat ze het zo goed gedaan hadden en als troost. De terugweg in de auto was Anne nog steeds helemaal onder de indruk en van slag. Maar eenmaal thuis na wat drinken en wat lekkers was het weer goed.

En nu wachten op de uitslag…

8 gedachten over “Met het hele gezin een corona test

  1. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Toch positiefBlogsbyingrid

  2. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Bron- en contactonderzoek door de GGDBlogsbyingrid

  3. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Hoe ervaart een kind een coronatest?Blogsbyingrid

  4. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Het hele gezin positiefBlogsbyingrid

  5. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Al bijna twee weken in quarantaineBlogsbyingrid

  6. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Je kind wel of niet laten testen? Onze ervaring.Blogsbyingrid

  7. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Hoe bereid je je kind voor op een Corona test? 10 TipsBlogsbyingrid

  8. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Krijgt jouw kind een coronaprik?Blogsbyingrid

Geef een reactie