Het hele gezin positief

Wij zitten nog steeds in quarantaine. Inmiddels al ruim een week. Emma bleek van de week ook positief. Dus hadden we nog een goed gesprek met Anne om haar toch ook nog een keer te laten testen. Vandaag belde de GGD met de uitslag: Positief

Kinderen en Corona

Over Corona en kinderen is niet veel bekend. Zeker omdat kinderen lange tijd niet of nauwelijks getest werden. Omdat Emma ook positief bleek en Anne ook klaagde over hoofdpijn en verkouden is, wilden we Anne toch nog een keer laten testen. Maar Anne vond het testen de eerste keer vreselijk. We legden haar uit dat wanneer zij positief zou blijken, ze waarschijnlijk eerder uit quarantaine zou mogen dan wanneer zij zich niet zou laten testen. Als ze positief zou testen, zou ze minimaal zeven dagen in quarantaine moeten en wanneer ze daarna 24 uur klachtenvrij zou zijn, zou ze uit quarantaine mogen. Wanneer ze zich niet zou laten testen, zou ze moeten wachten tot wij allemaal 24 uur klachten vrij waren en dan zou haar quarantaine van 10 dagen ingaan. Met enige spanning besloot ze toch dat ze zich nog een keer wilde laten testen afgelopen vrijdag.

Lees ook: Hoe ervaart een kind een coronatest?

De tweede keer testen

En zo gingen we afgelopen vrijdag dus weer naar de teststraat. Gelukkig was het niet druk. We waren de enigen. We legden de testmedewerker uit dat Anne het super spannend vond en dat ze het de eerste keer erg naar vond.

Hij had alle begrip. Anne zat bij mij op schoot en hij begon met de keelswab. Anne trok haar hoofd naar achter en dat maakte het lastig. De jongeman legde uit dat hij maar heel even 1 keer haar keel hoefde te raken, en dat dat het snelste zou gaan als ze haar hoofd stil zou houden en niet naar achter zou doen. Dat begreep ze en de tweede keer ging het goed. Wel even kokhalzen, maar het was gelukt. Toen de neusswab. Ook daarbij nam de jongeman de tijd en legde uit dat ze moest proberen rustig te blijven zitten dan was het het snelst voorbij. Je zag aan Anne dat ze het vervelend vond, maar ze deed het echt super goed. Zo trots op haar! En toen was het klaar. Ze kreeg wederom een knuffelbeertje en stroopwafeltje.

Lees ook: Met het hele gezin een corona test

De klachten

Mensen vragen welke klachten de kinderen hebben en of ze erg ziek zijn. Dat valt reuze mee. Anne klaagde van de week over hoofdpijn en pijn aan haar neus. Ook was ze wat verkouden. Emma is wat erger verkouden. Het begon met veel niezen. Ze klaagde daarnaast over hoofdpijn en nekpijn en had last van haar oog, waarschijnlijk van de verkoudheid. Ze zijn niet helemaal fit, maar hebben geen koorts of zo. Gelukkig zijn ze vrolijk.

Quarantaine

Vanochtend belde de GGD dat ook Anne positief was. Eigenlijk ben ik daar wel blij om. Nu hebben we het allemaal en hebben we het straks ook allemaal gehad. Ook kunnen we ongeveer op het zelfde moment uit quarantaine. We hopen dat het bij iedereen bij milde klachten blijft en dat we over een weekje of zo weer uit quarantaine mogen.

5 gedachten over “Het hele gezin positief

  1. Pingback: Avondklok en restrictie moeilijkheden – Jeshuaisten / Jeshuaists

  2. Pingback: Verder doorzetten in tijden van afzondering – Jeshuaist

  3. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Hooikoorts klachten of Corona?Blogsbyingrid

  4. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Krijgt jouw kind een coronaprik?Blogsbyingrid

Geef een reactie