Sterrenkind

Wanneer een baby tijdens de zwangerschap of rondom de bevalling overlijdt noemen we dit een sterrenkind. En daar gaat dit boek over. Maar dit boek is niet direct bedoeld voor de ouders. Dit boek is een prentenboek voor elk kind met een sterrenbroertje of -zusje. Het prentenboek is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer vier jaar.

Sterrenkind

De hoofdpersoon in Sterrenkind is een meisje en ze heeft een bijzondere broer. Elke avond kijkt ze naar hem: hij is de stralendste ster in de nacht. In haar dromen spelen ze samen, tot de ochtend aanbreekt en ze terugkeert naar het gewone leven. Met korte rijmpjes word je door dit boek geleid. De schrijfster, Debora d’Hont-Dieleman, gebruikte haar eigen ervaring als sterrenmoeder om dit prachtige prentenboek te schrijven voor elk kind met een sterrenbroertje of -zusje.

Ik heb een grote broer

Elke nacht zie ik hem staan

We spelen spelletjes met de sterren

En dansen op de maan.”

Het is een trieste realiteit dat sommige kindjes stil geboren worden. In plaats van blijdschap voor een nieuw leven en een roze wolk van geluk ervaren de ouders verdriet en moeten ze afscheid nemen. Sterrenouders krijgen te maken met een achtbaan van emoties. Maar denk ook aan jongere broertjes en zusjes. Ook voor hen is het heftig en verdrietig. En hoe jonger ze zijn, hoe moeilijker het soms is om ze hierin mee te nemen en te steunen en troosten op een wijze die passend is voor hun jonge leeftijd. En daar kan dit boek juist bij helpen. Want het broertje of zusje leeft misschien niet op aarde voort, maar toch zeker in de harten en gedachten van de familie.

Waar te koop

Dit mooie boek van uitgeverij Lemniscaat is geschikt voor jongeren vanaf ongeveer 15 jaar. Het boek kost € 14,99. Het boek is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij Bookspot ISBN: 9789047714736

Dit is een gesponsorde blog met affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

Geef een reactie