Superleuke IQ test voor kinderen

Puzzels, spelletjes en raadsels zijn natuurlijk altijd leuk. Zelf vind ik echte breinbrekers ook erg leuk. Dit boek is niet echt een puzzelboek, maar wel een boek vol met vragen over bijvoorbeeld algemene kennis, taal en rekenen. En daarmee test je je IQ. Dit leuke boek van uitgeverij Deltas is geschikt voor kinderen van 8 tot ongeveer 10 jaar.

Superleuke IQ test voor kinderen

Dit boek begint met een inleiding over IQ. Wat betekent IQ? Hoe meet je het IQ? En hoe gebruik je dit boek? Dat wordt eerst in de inleiding uitgelegd. De testen in dit boek gaan van makkelijk naar steeds moeilijker. In dit boek vind je vier reeksen van IQ tests. Elke reeks bestaat uit vijf tests met elk 20 vragen. Dat zijn dus maar liefst 400 vragen! De vragen variëren van vragen over algemene kennis, taal, rekenen, reeksen, verschillen zoeken en meer. Aan het einde van een reeks vind je de antwoorden en een scoretabel.

Doel van dit boek is niet om een daadwerkelijke IQ-score te geven. Wel kun je met de scoretabellen zien hoeveel vragen je goed had. Je kunt met dit boek juist ook je hersenen trainen. De vragen worden steeds moeilijker in dit boek. Maar je kunt ook vragen na een paar weken bijvoorbeeld nog eens maken en dan kijken of je score verbeterd is. Maar het si vooral een leuk boek met uitdagende vragen. Leuk om te maken op een regenachtige dag. Of om samen een IQ quiz te maken en te spelen.

Waar te koop?

Ook enthousiast geworden? Dit leuke boek van uitgeverij Deltas kost € 11,95 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online bijvoorbeeld via bol.com of Bookspot (ISBN: 9789044762723).

Dit is een gesponsorde post met affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

Geef een reactie