Takkenhoofd

Een boek met een bijzondere kaft: een oudere man met allemaal takken die uit zijn hoofd groeien. En in die takken zie je een huisje, maar ook kermisattracties en kinderen. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Takkenhoofd is een warm verhaal over vriendschap, verandering, verlies… en oplossingen.

Takkenhoofd

Op de achterkant van het boek lees je al waar het boek over gaat:

“Sofie is een kermiskind. Haar ouders hebben een reuzenrad en een oliebollenkraam, maar tijdens het kermisseizoen, van april tot november, woont Sofie bij haar opa. Opa woont in een piepklein huisje in het bos – een heerlijke plek. Het enige nadeel is dat de school in het dorp zo’n vervelende meester heeft. Dit jaar zit er een nieuwe jongen in de klas, Mo. Zijn ouders hebben de Super Donya, een piepkleine, stampvolle, superlekker ruikende winkel. Al snel zijn Sofie en Mo dikke vrienden. Maar er is iets vreemds aan de hand met Opa. Gaat het wel goed met hem? En kan Sofie wel bij hem blijven? De meester heeft namelijk een zus die directrice is van Huize Avondrood. Zij begint zich overal mee te bemoeien… en dat gaat helemaal de verkeerde kant op.”

De hoofdpersoon in dit boek is Sofie. Sofie woont tijdens het kermisseizoen bij haar opa zodat ze naar school kan terwijl haar ouders rondreizen met de kermis. Maar de opa van Sofie wordt oud en vergeetachtig. Misschien moet hij wel naar het verzorgingstehuis, Maar dat wil hij helemaal niet en waar moet Sofie dan naar toe? In Takkenhoofd leef je mee met Sofie en haar worsteling met de situatie. En dit wordt beschreven op een wijze die tegelijkertijd luchtig, vrolijk en hartverscheurend is. Maar wel passend en misschien ook wel herkenbaar bij kinderen vanaf ongeveer 10 jaar met een vergeetachtige opa of oma. Het boek heeft 170 pagina’s en leest makkelijk weg. Daarnaast staan er in het boek veel mooie tekeningen in kleur die het verhaal nog levendiger maken.

Dit mooie boek van uitgeverij Lemniscaat kost € 15,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online bijvoorbeeld via Bookspot (ISBN: 9789047714965).

Geef een reactie