Tijdgeesten 2: Monsterlijke streken

Een nieuw deel in de Tijdgeesten serie. Monsterlijke streken.

Een leuk en spannend boek vol humor en ook nog eens heel leerzaam door de historische figuren die er in voorkomen. Voor lezers vanaf ongeveer acht jaar. 

Tijdgeesten 1 – De magische tafel

Het eerste deel van de Tijdgeesten trilogie verscheen in oktober 2021. Het boek gaat over Javi en Bradi. Op een dag koopt de vader van Javi een antieke tafel, die steeds een vreemd geluid maakt. Het is net alsof het meubel leeft! Op Javi’s school, het Finistere, is het niet altijd een pretje. De mysterieuze leraren lijken wel personages die uit geschiedenisboeken of sprookjes zijn ontsnapt. Een van hen geeft een raadselachtige huiswerkopdracht: ‘Nodig drie gasten uit voor een diner, dood of levend…’ Wanneer Javi samen met zijn zus Bradi en beste vriend Wiki zijn gastenlijst opstelt, begint de tafel oorverdovend te brommen en gebeurt er iets heel merkwaardigs.

Tijdgeesten 2: Monsterlijke streken

En nu is er het tweede deel uit de Tijdgeesten Trilogie: Monsterlijke streken. Mevrouw Vlad heeft de touwtjes in handen op Finistere. De regels worden strenger: minder vrij, vaker nablijven en veel meer huiswerk. Wanneer Javi, Brady en Wiki zich beklagen, verschijnt Graaf Dracula op het toneel. Alles lijkt nu veel beter. Totdat ze een mysterieus kasteel ontdekken. In de pikdonkere bibliotheek ontdekt Wiki welke sinistere plannen hen wachten.

Het is een leuk en spannend boek om te lezen. En het is ook nog eens leerzaam. Want achterin het boek staan Wiki’s pedia: extra info uit Wiki’s aantekeningen over hun bezoekers, zoals bijvoorbeeld Graaf Dracula. Monsterlijke streken heeft ongeveer 200 pagina’s en verschijnt in de reeks magische mysteries bij Uitgeverij De Fontein.

Waar te koop

Ook benieuwd naar dit spannende boek? Dit boek van uitgeverij de Fontein kost € 15,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld via bookspot. ISBN: 9789026159046


Geef een reactie