Top 3 Smartphones voor kinderen

Tegenwoordig leven we in een wereld waarin (jonge) kinderen al heel snel heel handig zijn met mobiele telefoons. En voor je het weet, ben je gezwicht en hebben ze een eigen mobiele telefoon. Zo ook bij ons. Ik schreef er al eens een blog over: Een mobiel voor je kind. Onze meiden hebben allebei een smartphone. Maar welke smartphone is geschikt en betaalbaar voor kinderen? En welke gadgets hebben ze nodig? Daarover lees je in deze blog, inclusief een top 3 smartphones voor kinderen.

Team IPhone of team Samsung

Vaak zie je dat kinderen hetzelfde merk telefoon krijgen als hun ouders. En de meesten van ons hebben een IPhone of een Samsung. De kinderen leren als eerste omgaan met de telefoon van papa of mama en dat is dan wat ze vaak gewend zijn. Zo is het bij ons ook. Zelf heb ik een zakelijke IPhone gehad en dat werkte op zich prima. Maar toch heb ik privé een Samsung. Dat ben ik nu eenmaal zo gewend en vind ik een fijn merk. En dus hebben onze meiden ook een Samsung.

Ik ben daarnaast echt merk trouw wat betreft een mobiele telefoon. Toen mijn smartphone stuk was en ik nog een paar maanden moest wachten, totdat ik een nieuwe kon uitzoeken bij een nieuw contract, nam ik tijdelijk een smartphone van een B (of C?) merk. Volgens de verkoper een prima telefoon die hetzelfde zou kunnen als mijn Samsung. Met deze tijdelijke smartphone had ik veel problemen. Ik kreeg tot twee keer toe een nieuwe omdat de telefoon vastliep en niet meer aangezet kon worden. En dat binnen een paar maanden. Wat was ik blij toen ik mijn nieuwe Samsung mocht uitzoeken.

Waar let je op bij de aanschaf van een smartphone voor je kind?

kind met smartphone

Een aantal zaken is van belang bij de aanschaf van een smartphone. Natuurlijk is je budget van belang. Hoeveel geef je uit aan de aanschaf van een smartphone voor je kind? Daarnaast is van belang wat je kind gaat doen met de smartphone. Uiteraard bellen en whatsappen. Maar waarschijnlijk ook gebruik van social media, misschien wel filmpjes kijken of spelletjes spelen en zelf foto’s of video’s maken. Zelf vind ik ook de accuduur, de snelheid van de smartphone en de veiligheid (software updates) belangrijk.

Onze Top 3 Smartphones voor kinderen

Om uiteindelijk tot een top 3 te komen, hebben we een aantal smartphones met elkaar vergeleken op de volgende punten:

 • Beveiligingsupdates
 • Snelheid
 • Geheugen
 • Camera
 • Batterij
 • Prijs

Uiteraard heb ik de smartphone van onze meiden (Samsung A12) en van mijzelf (Samsung S21) ook meegenomen in de vergelijking. Ik heb bewust geen IPhone meegenomen in de vergelijking. De reden hiervan is dat ik de IPhone te duur vind voor de kinderen. Ik ben uitgegaan van een nieuwe smartphone dus geen tweedehands of refurbished smartphone. En dan vind ik een IPhone voor de kinderen echt te duur. In onderstaande tabel zie je onze bevindingen van goedkoop naar duur.

Op basis van bovenstaande tabel komen we dan tot de volgende top 3 Smartphones voor kinderen:

 1. Motorola Moto G60
 2. Xiaomi Redmi Note 10
 3. Samsung A32

Je ziet duidelijk dat de Samsung A12 een wat ouder model is en dat de Samsung A32 al veel beter scoort. Toch scoren de Motorola en de Xiaomi ook goed en is zeker de prijs van de Xiaomi erg aantrekkelijk.

Welke smartphone accessoires heeft je kind nodig?

Uiteraard kun je niet zonder oplader. Daarnaast ben ik erg blij als ze oordopjes hebben zodat ik niet de hele dag naar allerlei TikTok filmpjes en andere muziekjes hoef te luisteren. Ook vind ik het belangrijk dat er een screen protector op het scherm zit en mag een telefoonhoesje natuurlijk niet ontbreken.

Bij onze meiden is één telefoonhoesje niet genoeg. Nee, ze hebben wel meerdere telefoonhoesjes. En ik snap dat wel. Soms wil je gewoon wat nieuws. Zo heb ik zelf ook een telefoonhoesje waar mijn pasjes in kunnen en een hoesje met een koord eraan. Dat is soms handig als je geen tas bij je hebt en geen zakken hebt. Dan kun je je telefoon handig omhangen.

Gelukkig zijn er ook voor oudere modellen mobiele telefoons nog genoeg mooie, handige en leuke telefoonhoesjes te vinden. Anne is fan van Stitch en heeft twee leuke telefoonhoesjes daarvan. Emma is fan van stampertje en heeft een mooi telefoonhoesje van Bambi en stampertje.

Maar Emma wilde nog wel een Samsung A12 hoesje. Bij Caalman vonden we dit leuke, licht blauwe hoesje met hartje voor haar smartphone. Zelf zocht ik nog een handig hoesje waar ik zowel mijn rijbewijs als mijn pinpas in kwijt kan. En ook dat is gelukt bij Caalman met dit toffe, roze hoesje. Caalman is gespecialiseerd in alle soorten telefoonhoesjes en accessoires voor meer dan 100 verschillende modellen smartphones.

Win € 25 shop tegoed bij Caalman of claim je korting!

Blogsbyingrid telefoonhoesje

Ben jij ook toe aan een nieuw telefoonhoesje voor je smartphone? Doe dan mee en maak kans op een waardebon van € 25 van Caalman.

Wat moet je doen om kans te maken?

 • like de post op Instagram
 • volg Caalman en Blogsbyingrid op Instagram
 • tag vrienden/vriendinnen die ook wel een kansje willen wagen
 • deel deze post in je stories voor extra kans. Leuk als je ons tagt

Wil je niet wachten op de uitslag van de winactie en nu al een nieuw telefoonhoesje scoren met 10% korting? Maak dan gebruik van de kortingscode #CAALMAN10. Deze kortingscode is geldig t/m 30 april 2022.

1 gedachte op “Top 3 Smartphones voor kinderen

 1. Wauw ik doe heel graag mee voor deze super leuke winactie! Kan ik voor mijn zoon een nieuw hoesje halen voor zijn smatphone

Geef een reactie