Waanzinnige optische illusies

Dit keer geen boek om te lezen, maar een boek vol optische illusies. Bekijk de illusies samen met je kinderen en lees de uitleg erbij. Hou je hersenen voor de gek, kijk naar de afbeeldingen in dit boek van uitgeverij Deltas en laat je verbazen.

Het boek

Niets is wat het lijkt in dit boek. Cirkels lijken te bewegen, een trap zonder einde, gezichten die veranderen, vormen die niet echt bestaan. is dit magie of is het gezichtsbedrog?

Zo leuk om dit samen met je kinderen te ontdekken! Sla snel dit boek vol knotsgekke illusies open en ontdek hoe je brein je keer op keer voor de gek houdt.

Het boek begint met een uitleg over je ogen en hersenen en waarom plaatjes dus anders lijken dan dat ze zijn. Daarnaast staat bij elke illusie een heldere uitleg en begrijp je waarom je dingen ziet die er niet zijn. Zo worden de geheimen achter de fascinerende wereld van optische illusies onthuld.

Super leuk om zelf te bekijken maar zeker ook om met je kinderen te doen. Ze zullen zich verbazen. Zeker omdat er zo’n duidelijk uitleg bij staat en ze zelf kunnen ontdekken wat ze zien. Ze kunnen bijvoorbeeld zelf iets zien (scheve lijnen) en controleren met een liniaal of geo driehoek dat ze recht zijn.

Het boek heeft ruim 60 pagina’s en is helemaal in kleur. Op elke pagina staat een nieuwe illusie met uitleg.

Waar te koop

Dit leuke boek van uitgeverij Deltas kost € 14,95 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij Bol.com. ISBN: 9789044757293.

Geef een reactie