Waar let je op bij het kopen van een zandbak voor je kids?

Onze meiden zijn inmiddels al acht en tien jaar, maar niet te oud om in de zandbak te spelen. Vroeger hadden we een kleine, groene, plastic zandbak in de vorm van schildpad in de tuin. Nu hebben we geen zandbak meer in de tuin, maar wel een zandbak in de speeltuin naast ons huis. Maar waar moet je nou op letten bij het kopen van een zandbak?

Een plastic zandbak

Wij hadden dus zo’n groene, plastic schildpad in de tuin. Ik vond deze ideaal. Er zat een brede rand aan waar de kinderen op konden zitten. Het formaat was ook prima. En niet te vergeten er zat een goed afsluitbare deksel bij. Dus geen bladeren, rommel of regen in de zandbak en ook geen mogelijkheden dat dieren zoals katten hun behoefte doen in de zandbak.

Je kent vast ook wel de blauwe of roze plastic schelpen. Ook die zijn reuze handig. Daarvan kun je zelfs de deksel in de zomer gebruiken om te vullen met water. En dan heb je een klein zwembadje.

Een houten zandbak

Een houten zandbak is ook een optie. Een houten zandbak is vaak wat groter dan de standaard plastic zandbakken. Daardoor kunnen er ook grotere of meerdere kinderen in spelen. Wat ik eerst niet wist, is dat houten zandbakken vaak geen bodem hebben. Zorg daarom dat je houten zandbak niet te diep is. Dan kan het zand goed drogen en is het niet zo koud.

En omdat de houten zandbak vaak geen bodem heeft, moet je daar zelf iets voor verzinnen. Denk bijvoorbeeld aan worteldoek als bodem. Hiermee voorkom je onkruid, ongedierte en blijft het zand mooi schoon.

Waar let je nog meer op bij de aanschaf van een zandbak?

Of je nou een plastic of een houten zandbak neemt, er is een aantal zaken waar je op moet letten.

Zorg er altijd voor dat de zandbak afgedekt kan worden.

Maar denk ook aan de plek waar je je zandbak neerzet. Als je de zandbak in de schaduw zet, hou er dan rekening mee dat het zand niet altijd goed kan drogen en dan heb je kans op vochtig zand of zelfs schimmel. Beter kun je de zandbak in de zon zetten en een schaduwdoek of zonnescherm gebruiken om je kinderen te beschermen.

Denk ook aan het zand voor in de zandbak. Bij speelgoedwinkels, bouwmarkten en verkooppunten van zandbakken, koop je speciaal speelzand. Speelzand is mooi en schoon, maar ook stevig zodat er mooie zandkastelen van gebouwd kunnen worden.

En zorg natuurlijk dat je voldoende speelgoed voor in de zandbak hebt. Denk aan emmertjes, schepjes, leuke vormpjes, zeefjes en harkjes.

Dit is een gesponsorde post, voor meer informatie, zie de disclaimer.

Geef een reactie