Wij zijn de wereld

Misschien ken je het boek De wereld van Sofie van Jostein Gaarder wel. Dat boek gaat over de geschiedenis van de filosofie en is een echte bestseller. Van dezelfde schrijver is nu een nieuw boek: Wij zijn de wereld. Een boek dat je vragen stelt over ons bestaan en over de wereld waarin we leven.

Jostein Gaarder

De schrijver van dit boek, Jostein Gaarder, schreef eerder De wereld van Sofie. Deze roman over de geschiedenis van de westerse filosofie is een spannend verhaal, een detective en een naslagwerk in één. Het is een intrigerend boek dat iedereen zal aanspreken die iets over zichzelf en de wereld om zich heen wil leren. De wereld van Sofie gaat over twee ondernemende tienermeisjes die terecht komen in een wervelende speurtocht die tot antwoorden leidt op vele vragen, maar elke vraag roept weer nieuwe vragen op. De wereld van Sofie verscheen voor het eerst in 1994 en is in vele talen vertaald en is een internationale bestseller. En nu is er dus een nieuw boek van Jostein Gaarder voor lezers vanaf 16 jaar. Jostein Gaarder zet zich al zijn hele leven in voor het behoud van de aarde en dit onderwerp komt ook terug in zijn nieuwe boek Wij zijn de wereld.

Wij zijn de wereld

Wij zijn de wereld is een brief in boekvorm die Jostein Gaarder schrijft aan zijn zes kleinkinderen. Hij vertelt in overzichtelijke, korte hoofdstukken over hoe hij als jongetje vragen stelde aan zijn ouders en andere volwassenen die deze vragen niet begrepen. En hij gaat verder met het boek waarin hij allerlei korte momenten herinnert die bepalend zijn geweest voor zijn zoektocht naar de antwoorden. Hij stelt vragen over ons bestaan. Wat vind jij belangrijk in het leven en hoe ga je om met de natuur? Hij heeft het ook over hedendaagse onderwerpen zoals de klimaatverandering en hij maakt zich daar zorgen over. Hoe zorgen we voor onszelf, elkaar en de planeet waarop we leven? En dat alles in briefvorm aan zijn kleinkinderen, jong en oud, en op een lieve manier zoals bij een opa past. Het boek heeft ruim 200 pagina’s. Door zijn kleine formaat, korte hoofdstukken en prettige schrijfstijl leest het heel makkelijk. Een boek dat je aan het denken zet.

Waar te koop

Ook benieuwd naar dit boek? Dit boek van uitgeverij de Fontein kost € 17,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld via bookspot. ISBN: 9789026161612


Geef een reactie