100 Waanzinnige weetjes over wetenschap

Je kent het vast wel. Je kinderen die vanalles willen weten. Ze stellen vragen over allerlei onderwerpen en zelf weet je misschien ook niet altijd het juiste antwoord. Google is my best friend.

Maar daarom is dit boek zo leuk. Een boek met allemaal leuke en boeiende weetjes over de wetenschap. Geschikt voor kinderen vanaf ongeveer acht jaar.

100 Waanzinnige weetjes over wetenschap – Een boeiende kijk op de wondere wereld van de wetenschap

Elke dag stellen wetenschappers nieuwe vragen, waardoor ze steeds weer nieuwe dingen ontdekken. Op die manier komen we steeds meer te weten over bijvoorbeeld de aarde, de kosmos, de natuur, het menselijk lichaam, scheikunde, fysica en techniek. In dit leerzame boek met ongeveer 130 pagina’s vind je maar liefst 100 verbazingwekkende feiten die de wetenschap heeft onderzocht en bewezen.

Onderwerpen die aan bod komen zijn de aarde en het zonnestelsel, ons lichaam, planten en dieren, computers en meer. Ook komen beroemde wetenschappers aan bod zoals Darwin en Einstein. Sommige stukken in het boek zijn nog een beetje lastig te begrijpen voor de kinderen. Zoals de relativiteitstheorie van Einstein. Maar over het algemeen zijn het leuke en interessante weetjes die op een eenvoudige manier worden uitgelegd.

Lees ook: Waarom – Een eerste vraag- en antwoordboek voor kinderen van 5 tot 8 jaar?

Het boek is helemaal in kleur en door de vele plaatjes en verschillende tekstblokken is het zeker geen saai boek. Het nodigt juist heel erg uit om te lezen en te ontdekken.

Waar te koop

Dit leerzame boek van uitgeverij Deltas kost € 15,95 en zijn verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij Bol.com. ISBN: 9789044758665.

Dit is een gesponsorde post en bevat affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

Geef een reactie