Back to school – wat hebben ze allemaal nodig?

blog btsNog een klein weekje en dan mogen onze meiden weer naar school. Dat zit ook de vakantie van regio Noord er weer op. De afgelopen weken zijn we al bezig geweest met alles wat de meiden nodig hebben voor het nieuwe schooljaar. Zo kon je al lezen over de nieuwe broodtrommels en drinkbekers van Voor de Hap, het gymtasje met naam van Bulbby en de zwemtasjes en etuis van Zebra Trends. Maar wat hebben ze nog meer nodig?

Groep 1 en 2

Open Mic Poetry SlamIn groep 1 en 2 hadden ze nog niet zoveel nodig. Aangezien ze bij ons op school een continu rooster hanteren, nemen de kinderen ook brood en melk als lunch mee naar school naast fruit en wat te drinken als tussendoortje. Ze hebben dus een broodtrommel, 2 drinkbekers en een bakje voor het tussendoortje nodig. En een rugzak uiteraard om dit allemaal mee naar school te nemen. Daarnaast een gymtasje met gymschoenen dat school bleef.

 

Vanaf groep 3vanag gr 3

Vanaf groep 3 hebben de kinderen twee keer per week gym op school en nemen ze een gymtas met gymschoenen en sportkleren (korte (sport)broek en shirt) mee. Helaas geen schoolzwemmen meer, dus een aparte zwemtas of handdoek is niet meer nodig. Daarnaast mogen ze in groep 3 hun eigen etui meenemen. Potloden, pennen, gum en overige spulletjes krijgen ze van school.

Onze meiden

Als schooltas hebben de meiden allebei nog een rugzak van afgelopen schooljaar die nog prima een jaartje mee kan. Dit jaar dus geen nieuwe schooltas voor hen.

Heel blij waren de meiden met hun nieuwe broodtrommel, snack in the box en drinkbeker van Voor de Hap. Altijd fijn om weer wat nieuws te hebben. De drinkbekers en snack in the box zijn ideaal voor het tussendoortje. De broodtrommel is uiteraard voor de lunch en daarbij nemen ze een melkbeker mee die we nog hebben van vorig jaar.

Emma heeft dit jaar in groep 3 voor het eerst gym op school waarbij ze de gymtas en haar gymspullen mee moet nemen. Dus daar moesten we nog voor op pad. Een fijne gymtas is nog best lastig. Voorheen had Anne meestal zo’n gymtasje dat ik gratis kreeg wanneer ik kleding voor de meiden (online) kleding kocht. Deze tasjes zijn op zich prima, maar onze ervaring is dat ze snel slijten, de sluiting kapot gaat en maximaal 1 schooljaar meegaan. Heel blij was Anne dan ook met haar gymtasje met naam van Bulbby. Daarnaast kregen ze allebei een zwemtasje (die je ook prima als gymtas kunt gebruiken) van Zebra Trends. Zowel het tasje van Bulbby als die van Zebra Trends zijn steviger en waterdicht. Hier kunnen de meiden wel even mee vooruit.

Voor een etui hoefden we niet op pad. Ook deze kregen de meiden van Zebra Trends. En ook nog wel een hele mooie, hippe met Leopard print. Voor ons was daarnaast belangrijk dat ze een platte etui hebben die in hun laatje in de klas past. De ronde etuis die je ook veel ziet, passen daar niet goed in. Maar gelukkig is deze etui dus perfect.

De sportkleding de de meiden hebben, past nog prima. Maar de sportschoenen zijn te klein en dus moesten we nog even op pad voor nieuwe sportschoenen. Omdat onze meiden allebei smalle voeten hebben, gaan we op zoek naar stevige, smalle sportschoenen waar ze lekker op kunnen gymen. Daarnaast mag de zool niet zwart zijn en moeten ze vooral goed passen en lekker zitten. Gelukkig vonden we een paar fijne schoenen van Nike bij de sportwinkel hier in de buurt. Volgens mij hebben we nu alles in huis om het schooljaar goed van start te gaan!

Ben jij al klaar voor back to school?

12 gedachten over “Back to school – wat hebben ze allemaal nodig?

  1. Wat leuk! Ik vind het altijd leuk om schoolspullen uit te zoeken, behaleve boeken kaften dat is echt stom haha.
    Liefs,
    Yousra Yasmine

  2. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Back to school: Schooltas met naam van BulbbyBlogsbyingrid

  3. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Back to school! Ben jij er al klaar voor?Blogsbyingrid

Geef een reactie