Cake Pops voor het kerstdiner

cake pops kerstdiner

Van mijn moeder kreeg ik laatst een cake pop maker. Daar moest natuurlijk mee geëxperimenteerd worden. Wij maakten cake pops voor het kerstdiner rop school. Eigenlijk best wel makkelijk. Wel even werk omdat je eerst de cake pops moet maken en ze daarna nog moet versieren. Maar dan heb je ook wat!

cake pop makerCake pops maken met de cake pop maker

Cake pops maken is eigenlijk heel makkelijk. Ik maakte cake pops van cupcake beslag. Dat kun je zelf maken of je koopt een kant en klaar mix waar je zelf nog boter, melk en eieren bij voegt. Tijdens het beslag maken, warmt de cake pop maker op. Zodra het beslag klaar is, vul je voorzichtig de cake pop maker met beslag. Niet te veel. In circa 6 minuten zijn de cake pops gaar. Dan laat je de cake pops eerst even afkoelen.

 

Cake pops versieren

De volgende stap is het versieren van de cake pops. Ik koos er voor om ze te versieren met choco glazuur en daarna strooisels er over. Je wilt natuurlijk wel dat je cake pop stevig is en niet van het stokje naar beneden glijdt. Maak daarom met het stokje eerst een gaatje in de cake pop. Doop het stokje in de choco glazuur en dan in de cake pop. Doe dit met een ruime hoeveelheid choco glazuur. Daardoor blijft de cake pop straks goed zitten op het stokje. Laat dit even goed uitharden (eventueel in de koelkast).

20191218_1255536908074090701762244.jpgDaarna kan het echte versieren beginnen. Doop de cake pop in de choco glazuur en laat even uitlekken. Daarna kun je de cake pop in een bakje met strooisels rollen. Of je strooit de strooisels er over uit boven een bakje. Zodat je het te veel steeds weer opnieuw kunt gebruiken. En dan kunnen de cake pops verder drogen en uitharden.

Handig is om de cake pops niet te lang neer te leggen (dat gaat plakken en wordt niet mooi) maar ergens in te steken. Dat kan een cake pop houder zijn, maar piepschuim of oase werkt ook prima.

 

Mooi presenteren van de cake pops

cake pops kerstdinerVoor een kerstdiner is het leuk als de cake pops een beetje in stijl gepresenteerd worden. Ik koos voor een stuk ronde oase met daaromheen aluminium folie en rondom een mooie kerstslinger.

Meer ideeën vind je onder de categorie kerstdiner op school

Deze post bevat affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

 

10 gedachten over “Cake Pops voor het kerstdiner

  1. Leuk, ik heb ook een cake ops maker, maar gebruik hem eigenlijk veel te weinig, ik heb ook een houder waar ze in kunnen, dat is ook heel makkelijk. Erg leuk versierd zo.

  2. Pingback: 40 x zoete en hartige kersthapjes om te maken - Top recepten – ElsaRblog

  3. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Gratis E-book kinderkerstBlogsbyingrid

Geef een reactie