De kracht van helende stenen

9200000109748069Edelstenen en kristallen. Ze staan voor meer balans, energie, geluk en creativiteit. Laatst kreeg ik als reactie op mijn blog over wagenziekte de tip dat een bergkristal zou helpen. Nu heb ik vaker gehoord over de werking van edelstenen en kristallen en was daar erg benieuwd naar. In dit boek van Deltas over de kracht van helende stenen worden 50 helende stenen beschreven. Niet alleen waar ze vandaan komen en welke betekenis ze hebben, maar ook hoe je ze gebruikt of draagt en kan opladen en reinigen.

Het boek is ingedeeld in een algemeen deel over tradities, symboliek en kleuren van edelstenen. Daarna volgt de stenengalerij waarbij de stenen zijn ingedeeld naar soort kracht. Tenslotte volgen hoofdstukken over stenen en sterrenbeelden, een steen uitkiezen voor jezelf of als geschenk, een plekje voor elke steen en stenen gebruiken.

gem-3328161_1920Ik was vooral benieuwd naar de werking van stenen bij migraine (voor mezelf), wagenziekte en allergieën en in verschillende ruimtes thuis zoals de kinderkamer of de slaapkamer. Voor hoofdpijn las ik dat amethist en lapis lazuli aangeraden worden. Een amethist kan bijvoorbeeld op de slapen geplaatst wordt om migraine te verlichten. Voor allergieën las ik dat barnsteen, aquamarijn en rutielkwarts aangeraden worden. De barnsteen werkt niet alleen tegen allergieën maar is ook doeltreffend bij huidirritatie en eczeem, vooral bij jonge kinderen. Aquamarijn blijkt ook goed te zijn tegen reisziekte, naast de werking tegen keelpijn en allergieën. Zo zie je dat edelstenen soms voor meerdere doeleinden geschikt zijn. Ik vind het erg interessant en ga me hier eens verder in verdiepen. Wellicht dat door het gebruik van deze stenen bepaalde klachten kunnen verminderen.  Het is het proberen in ieder geval waard!

Dit boek van Deltas kost € 24,95. Het is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij Bol.com. ISBN: 9789044753592

Dit is een gesponsorde post en bevat affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

Volg BlogsbyIngrid ook op social media:

instagram-1581266_1920facebook-icon-preview-1-400x400

 

 

1 gedachte op “De kracht van helende stenen

  1. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Shoppen bij Never NakedBlogsbyingrid

Geef een reactie