De zweetvoetenman – Over rechtszaken & regels (en een hoop gedoe)

De zweetvoetenman. Een bijzondere titel voor een bijzonder boek. Ik wist eerst niet echt wat ik kon verwachten van dit boek. Zeker omdat het boek mij door de subtitel “over rechtszaken & regels (en een hoop gedoe)” best moeilijk leek. Maar niets is minder waar. Het is een super leuk en leerzaam boek. En ja het gaat over het recht, regels en rechtszaken. Maar ook over vragen die kinderen stellen, liegen, stelen en meer.

Over rechtszaken & regels (en een hoop gedoe)

Het boek gaat over het recht; en dan over het Nederlands recht. Er komen leuke en herkenbare situaties aan bod. In dit boek vol waargebeurde verhalen wordt de rechtsstaat tot leven gebracht. En zo wordt het recht interessant, spannend en soms ook grappig. Elk hoofdstuk behandelt een andere zaak. Denk aan een boete krijgen voor zweetvoeten. Maar ook het zeilmeisje Laura, dat eerst niet en later wel in haar eentje de zee op mocht. Over de man die ‘fuck de koning!’ riep. Over het feit of je je gestolen fiets mag terug stelen. Of wat als je per ongeluk de verkeerde vermoordt? Over rapper Typhoon die door de politie aan de kant werd gezet omdat hij in een dure auto reed. En over de onterechte veroordeling van Lucia de B. Aan de hand van deze en andere bekende en onbekende zaken ontdek je hoe het recht werkt en hoe een rechter tot zijn oordeel komt. Ook kom je erachter dat zaken die eenvoudig lijken, misschien toch meer haken en ogen hebben. En terwijl je de verschillende zaken leest, leer je over het recht en het jargon dat daarbij hoort.

blogsbyingrid - de zweetvoetenman

De verhalen zijn geïllustreerd met vrolijke tekeningen en infographics. Ook zijn er vier uitklappagina’s die extra informatie geven over de gang van zaken in het recht, hoe het eraan toegaat in de rechtszaal en hoe een wet wordt gemaakt. Super leerzaam. Dit boek laat zien dat het recht overal is, en van iedereen. Dit boek is niet alleen voor kinderen interessant, ik vond het zelf ook leuk om te lezen.

Het is een dik boek met ruim 200 pagina’s, een uitgebreide woordenlijst, een register en bronvermelding. Het boek heeft een mooie harde kaft en een lint zodat je weet waar je was gebleven met lezen of waar die leuke zaak staat in het boek.

Waar te koop

Dit leuke boek van uitgeverij Lemniscaat is helemaal in kleur. Het boek kost € 24,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij Bol.com. ISBN: 9789047708261.

Dit is een gesponsorde blog met affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

1 gedachte op “De zweetvoetenman – Over rechtszaken & regels (en een hoop gedoe)

  1. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Kinderboekenweek 2021 – Worden wat je wilBlogsbyingrid

Geef een reactie