Kinderboekenweek 2021 – Worden wat je wil

Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt of hoe oud je bent. Of je nu goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar, ieder kind kan worden waar hij of zij van droomt. Beroepen als brandweerman, politie, (dieren)arts, astronaut, juf, kapper of kok… kinderen spelen vaak na wat ze willen worden. Of ze worden geïnspireerd door hun idolen of helden: bekende zangers en zangeressen of popgroepen, voetballers of tegenwoordig vloggers of YouTubers. Maar ook kinderboeken zijn een bron om over beroepen na te denken of te fantaseren. Het thema van de Kinderboekenweek 2021 is dan ook worden wat je wil. In deze blog een paar leuke boeken die bij dit thema passen.

Kinderboekenweek 2021 – Worden wat je wil

Tijdens de Kinderboekenweek 2021 kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later. De afgelopen tijd zag je al een aantal leuke kinderboeken die passen bij dit thema voorbij komen. In deze blog een korte samenvatting. En wil je meer weten over een boek, dan kun je zo doorklikken naar de blog over dat boek.

De zweetvoetenman. Een bijzondere titel voor een bijzonder boek. Ik wist eerst niet echt wat ik kon verwachten van dit boek. Zeker omdat het boek mij door de subtitel “over rechtszaken & regels (en een hoop gedoe)” best moeilijk leek. Maar niets is minder waar. Het is een super leuk en leerzaam boek. En ja het gaat over het recht, regels en rechtszaken. Maar ook over vragen die kinderen stellen, liegen, stelen en meer.

Baas van de wereld. Zou jij dat willen zijn? Kinderen roepen weleens dat ze de baas van de wereld willen zijn. Dat is lekker makkelijk en Ivo wil dat ook wel. Want dan kan niemand hem strafwerk geven en moet iedereen naar hem luisteren. Maar is baas van de wereld zijn echt wel zo leuk? Een super spannend boek met een flinke dosis fantasie.

Bureau speurneus. ‘Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. staat voor: Sublieme Puike En Uitmuntende Resultaten Na Echt Uitstekend Speurwerk. Het boek is super leuk om te lezen en reuze spannend, maar niet eng. Het is een echte detective voor kinderen. 

Het mysterie van het steenhouwertje. Een super mooi en lekker groot prentenboek voor kinderen van ongeveer vier tot en met negen jaar. Het verhaal speelt zich af in Nederland, in de KoepelKathedraal In Haarlem.  Het boek gaat over Markus, die mee is met zijn vader. Zijn vader werkt mee aan de restauratie van de KoepelKathedraal. Hij beleeft een spannend avontuur in een geheimzinnig labyrint van kapellen, trappen, torens en koepels. Markus komt op alle plekken in de kathedraal en maakt kennis met kunst en bijzondere beroepen van de mensen die de kathedraal restaureren. 

Spekkie en Sproet | Het geheim van de boswachter is een spannende detective rond verschillende beroepen: stuntman, boswachter, campingbaas, schaapherder en natuurlijk politieagent. Leuk voor kinderen vanaf ongeveer zeven jaar.

André Kuipers – Hoe word ik astronaut? De ruimte blijft iets fascinerends. Hoe zal het in de ruimte zijn? Om daar naar toe te kunnen gaan, kun je astronaut worden. Net als de Nederlandse astronaut André Kuipers. En in dit leerzame boek ontdek je wat je allemaal moet doen voordat je als astronaut een ruimtereis kunt maken.

Geef een reactie