Lezen: Het mysterie van het steenhouwertje

Een super mooi en lekker groot prentenboek voor kinderen van ongeveer vier tot en met negen jaar. Het verhaal speelt zich af in Nederland, in de KoepelKathedraal In Haarlem.  Het boek gaat over Markus, die mee is met zijn vader. Zijn vader werkt mee aan de restauratie van de KoepelKathedraal. Hij beleeft een spannend avontuur in een geheimzinnig labyrint van kapellen, trappen, torens en koepels.

Het mysterie van het steenhouwertje

Het boek gaat over Markus, die mee is met zijn vader. Zijn vader werkt mee aan de restauratie van de KoepelKathedraal. Vandaag is Markus “Superhavik”, een held met scherpe ogen die met dieren kan praten. Hij mag rondkijken in de KoepelKathedraal. Zo gaat hij naar de crypte, de kelder van de kathedraal. En hij gaat naar de steenhouwer, die helemaal op het dak van de grote KoepelKathedraal aan het werk is bij de Wezens.

Maar onderweg wordt er iets heel kostbaars gestolen: de robijn van de monstrans.
Superhavik gaat erachteraan samen met de dieren. Er volgt een wervelende achtervolging door de KoepelKathedraal. Markus komt op alle plekken in de kathedraal en maakt kennis met kunst en bijzondere beroepen van de mensen die de kathedraal restaureren. Ook ontmoet hij de Wezens van de KoepelKathedraal. Lukt het hem de dief te pakken?

Ik had eerlijk gezegd nog nooit van de KoepelKathedraal gehoord. Maar de KoepelKathedraal in Haarlem is uniek en staat met de Sagrada Familia, de Sacré-Coeur, de Westminster Cathedral en de Basiliek van Koekelberg in de top vijf van belangrijkste kerken in de wereld gebouwd tussen 1850 en 1950. En wat een mooi prentenboek over de KoepelKathedraal is dit. Super mooie tekeningen. Extra leuk zijn voorin het boek de leuke weetjes om te speuren in de KoepelKathedraal en achterin het boek de dieren van de KoepelKathedraal. Eigenlijk is dit boek ook gewoon leuk en leerzaam boek voor alle leeftijden.

Waar te koop

Ook enthousiast? Dit boek van Leopold kost € 15,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld via kinderboeken.nl of bij Bol.com. ISBN: 9789025881580

Nog meer leuke kinderboeken

Uitgeverij Leopold heeft nog veel meer boeken voor kinderen. Lees ook de volgende blogs:

Hallo allemaal! Het LEUKSTE voorleesboek door juffen en meesters

Het geheim van de YouTube ster

Help! Een klas zonder meester

Het geheim van de wifi

Dit is een gesponsorde post met affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

Geef een reactie