Diabetes kookboek

Heerlijke koolhydraatarme recepten voor elke dag om je bloedsuikerspiegel en gewicht onder controle te houden

Mijn oma had diabetes. Ik weet nog goed dat ze altijd op moest letten met wat ze at en dat we met verjaardagen speciaal suikervrij gebak haalde voor haar. Inmiddels is de wetenschap een stuk verder en zijn er nieuwe inzichten met betrekking tot de voedsel adviezen voor mensen met diabetes. Zo wordt er tegenwoordig vaak gekeken naar de samenstelling van de voeding en de glykemische index. En dat heeft weer raakvlakken met koolhydraatarm eten. Dit kookboek van uitgeverij Deltas legt het uit en staat vol goede en gezonde recepten voor elke maaltijd en tussendoortje.

Diabetes kookboek

Diabetes kookboek

Dit boek begint met de theorie met betrekking tot gezond leven met diabetes. Er wordt uitgelegd wat diabetes is, de samenhang met afvallen komt aan bod en een aantal tips met betrekking tot eten en drinken thuis, onderweg en op vakantie. Er wordt ook stilgestaan bij de glykemische index. Deze index geeft aan hoe snel koolhydraten worden opgenomen in het bloed. Voeding met een lage glykemische index wordt minder snel opgenomen en geeft minder hoge bloedsuikerpieken en minder schommelende bloedsuikers. Hierdoor is de kans op hypo’s, hypers en complicaties van diabetes kleiner. Dat zien we al terug in bijvoorbeeld het populaire koolhydraatarme (di)eten, maar is dus ook voor mensen met diabetes interessant. De subtitel van dit kookboek is dan ook Heerlijke koolhydraatarme recepten voor elke dag om je bloedsuikerspiegel en gewicht onder controle te houden.

Diabetes kookboek met recepten om gezond te genieten met diabetes

Na de algemene informatie volgt het hoofdstuk met recepten om gezond te genieten met diabetes. Eerst recepten voor het ontbijt, snacks, koude maaltijden, warme maaltijden, desserts en zelfs gebak. Alles komt aan bod. De recepten zijn duidelijk beschreven met een ingrediëntenlijst, de voedingswaarde per portie, de bereidingstijd en natuurlijk een mooie foto van het gerecht.

Wat me op viel, is dat er niet heel veel vleesgerechten in staan. Een enkele keer gehakt en meerdere recepten met kip of vis, maar ook genoeg recepten zonder vlees. Ik heb zeker een aantal lekkere recepten gezien om een keer te maken. Wat mij betreft, is dit ook een leuk kookboek om te hebben of cadeau te geven aan iemand met diabetes.

Waar te koop?

Ook enthousiast geworden? Dit leuke boek van uitgeverij Deltas kost € 24,95 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online bijvoorbeeld via Bookspot (ISBN: 9789044764406).

Geef een reactie