Dot-to-dot – Mindfulness

Mindfulness is een term die je steeds vaker hoort. Mindfulness betekent volledig bewust zijn van de huidige ervaring, van het nu. En dus niet afgeleid worden door andere dingen en gedachten. Je kunt mindfulness vertalen met opmerkzaamheid of aandachtigheid. Met mindfulness leef je intenser en bewuster en je geest wordt rustiger. Dit boekje met tekenen van punt tot punt kan je daarbij helpen.

Mindfulness

Herken je dat? Dat je gedachten vaak afdwalen. Dat je er met je hoofd niet (helemaal) bij bent. Waar je aandacht is, daar ben je. Mindfulness gaat over de kunst om aanwezig te zijn in het hier en nu en daardoor leef je intenser en bewuster. Door vaker je aandacht te sturen, leer je afstand te nemen van de gedachtes in je hoofd. Je kunt je beter concentreren, je ontspant gemakkelijker en je geest wordt rustiger.

Met mindfulness leer je bewust keuzes te maken in plaats van automatisch te reageren. Hierdoor vang je stressprikkels eerder en beter op en ga je anders om met gedachtes die niet behulpzaam zijn. Je ervaart een hogere mate van bewustwording en je kunt beter je grenzen bewaken.

Mindfulness kun je leren en trainen. En daardoor ervaar je meer bewustwording en inzicht in je gedachtenpatronen, je reacties, je doen en laten en je emoties. Je kunt meer afstand nemen van problemen, het leven wordt makkelijker en je geniet bewuster en intenser. En ook niet onbelangrijk, je zult meer energie hebben.

Mindfulness helpt je beter om te gaan met stressvolle gebeurtenissen of momenten wanneer het niet gaat zoals je wilt. Ook kun je je beter concentreren (meer focus en minder piekeren) en herken je je grenzen en kun je ze beter aan te geven. Daardoor kan stress verminderen en kan mindfulness helpen bij slaapproblemen en vermoeidheid, depressie en angst en psychische gevolgen van ernstige ziekte en tegenslag. Mindfulness is misschien niet de oplossing maar wel een geweldig hulpmiddel.

Dot-to-dot – Mindfulness

Laat even al je zorgen los en kom van punt tot punt tot rust met dit leuke mindfulness dot-to-dot tekenboek. Van een lotusbloem tot Boeddha, van vredesduif tot Yoga houding, in dit tekenboek vind je meer dan 70 dot-to-dot tekeningen. Iedere tekenpuzzel bevat minstens 100 punten die je zorgvuldig met elkaar moet verbinden. Hierdoor ontsnap je aan de drukte van alledag, kun je je gedachten opzij zetten en ontspan je je geest. Sta versteld van het resultaat van de tekeningen. En als je zin hebt, kleur ze in!

Waar te koop?

Dit leuke Dot-to-dot – Mindfulness tekenboek van uitgeverij de Deltas kost € 12,95 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij bookspot. ISBN: 9789044759624.

Geef een reactie