En dan is je kind voor de tweede keer positief

Vorig jaar hadden we als gezin Corona. Om de beurt testten we positief. Inmiddels zijn Joa en ik gevaccineerd en hebben we de booster in januari gehaald. Maar om ons heen, vrienden en collega’s en ook in de klassen van de meiden slaat Corona toe. Vanochtend deed Emma een zelftest; de uitslag: Positief

Kinderen en Corona

Over Corona en kinderen is niet veel bekend. Wij hebben in januari 2021 met zijn allen Corona gehad. Maar inmiddels hebben we te maken met de besmettelijke Omikron variant. En de kans dat je het nog een keer krijgt, is best groot. Zeker als je in je omgeving de besmettingen ziet toenemen.

Wel of geen klachten?

Dit weekend had Emma nog nergens last van. Zaterdag had ze twee volleybal wedstrijden en zijn we nog even het dorp in gegaan. Zondag was het een regenachtige dag en zijn we ’s middags gaan bowlen en daarna hebben we samen op de bank een filmpje gekeken. Elke zondagavond doen we alle vier een zelftest. De meiden zitten in groep 6 en 7 en moeten 2x per week zelf testen. Alle vier testten we negatief. We hadden ook niet anders verwacht want niemand van ons had echt klachten. Al klaagde Emma later op de avond over een zere keel en veel slijm in haar keel.

Vanochtend werd Emma verkouden wakker. Ze klaagde over een verstopte neus en een zere keel. Dus hebben we toch nog maar een keer voor de zekerheid een zelftest gedaan. Emma’s test was bijna direct positief. Uiteraard gaan we nog even bij de GGD testen. Maar we hebben haar direct ziekgemeld op school en de volleybal. Haar halve klas heeft inmiddels Corona. Emma heeft verder gelukkig geen klachten en voelt zich fit. Hopelijk blijft dat zo. De rest van ons gezin heeft geen klachten en is (nog) negatief. Maar deze week zullen we goed op elkaar letten en een extra zelftest doen.

Lees ook: Hoe ervaart een kind een coronatest?

Je kind positief. En nu?

Emma zit in quarantaine. Of eigenlijk in isolatie. Ze houdt afstand van ons. De rest van ons gezin heeft nog geen klachten. Joa en ik gevaccineerd en hebben we de booster in januari gehaald. De kinderen hebben allebei Corona gehad in januari 2021 maar zijn niet gevaccineerd. Emma wordt vandaag nog bij de GGD getest. Voor de rest wachten we af.

Lees ook: Krijgt jouw kind een coronaprik?

Anders dan de eerste keer dat we Corona hadden, hoeven wij niet in quarantaine. Omdat Joa en ik geen klachten hebben en een boosterprik gehad hebben, mogen we gewoon gaan werken en naar buiten. En Anne heeft ook geen klachten en mag ook gewoon naar school, naar sport en naar buiten. Dat vind ik wel fijn. Voor Emma is het even vervelend, maar we hoeven niet met zijn allen thuis te blijven.

Emma heeft een lespakketje van school ontvangen en kan zo toch wat aan school doen de komende dagen. We hopen dat de klachten mild blijven en dat Emma volgende week weer naar school kan.

3 gedachten over “En dan is je kind voor de tweede keer positief

  1. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Daar gaan we weer: Corona deel 2Blogsbyingrid

Geef een reactie