Daar gaan we weer: Corona deel 2

Begin vorig jaar hadden we als gezin Corona. Om de beurt testten we positief. Nu zijn we een jaar later en zitten we bijna in dezelfde situatie. Emma testte maandagochtend met een zelftest positief. En dinsdag testte ook Anne met een zelftest positief. Zullen we dan weer alle vier Corona krijgen?

Hoe besmettelijk is Corona?

Wij hebben in januari 2021 met zijn allen Corona gehad. Maar inmiddels hebben we te maken met de besmettelijke Omikron variant. En de kans dat je Corona nog een keer krijgt, is best groot. Zeker als je in je omgeving de besmettingen ziet toenemen.

Lees ook: Hoe ervaart een kind een coronatest?

Ik blijf Corona maar een raar virus vinden. Want waarom wordt de een heel ziek en de ander juist niet? En zelfs als je gevaccineerd bent en een booster hebt gehad, kun je toch Corona krijgen. Hoe besmettelijk is Corona dan eigenlijk? Het antwoord op die vraag heb ik niet. En ik vind het best wel een mysterie. Ik ken kinderen (in de basisschool leeftijd) die gevaccineerd zijn en toch Corona krijgen. Ik ken volwassenen die gevaccineerd zijn en de booster hebben gehad en toch Corona krijgen. En de klachten zijn heel verschillend. Ik ken mensen die niet gevaccineerd zijn en amper klachten hebben gehad. En andersom mensen die wel gevaccineerd zijn en best ziek worden. En dat zijn allemaal mensen zonder onderliggende ziektes of slechte weerstand. Je kunt er gewoon niks van zeggen.

Maandagochtend had Emma een positieve zelftest en ook de GGD testuitslag was positief. Anne testte dinsdagochtend positief met een zelftest en ook haar GGD testuitslag was positief. Joa en ik testten nog steeds negatief. Nu hebben we dus al een keer Corona gehad, zijn we gevaccineerd en hebben begin januari de boosterprik gehad. Ik ben dus heel benieuwd of we nu toch door de kinderen besmet worden en voor de tweede keer Corona krijgen of dat de booster hier tegen werkt.

Lees ook: En dan is je kind voor de tweede keer positief

Thuis aan het werk

De meiden hebben allebei van school huiswerk gekregen. Emma kon gisteren al aan de slag. Anne kreeg gistermiddag haar pakketje. Maar Anne is niet helemaal fit en had ook een beetje verhoging. Even afwachten hoe ze zich vandaag voelt.

Ze kunnen online werken en daarnaast hebben ze enkele werkboeken en een taakbrief gekregen. Zo kunnen ze toch thuis wat aan school doen. Dat is wel fijn. Want anders slaat de verveling ook toe als je je niet zo ziek voelt, weinig kunt doen en niet naar buiten mag.

Hopelijk blijven hun klachten mild en kunnen ze volgende week weer naar school. Wij doen zelf in ieder geval elke ochtend een zelftest en werken zoveel mogelijk vanuit huis. En nu maar afwachten of we wel of niet besmet worden.

Lees ook: Krijgt jouw kind een coronaprik?

De kinderen positief. En nu?

De meiden zitten in quarantaine. Of eigenlijk in isolatie. Ze houden afstand van ons. Anders dan de eerste keer dat we Corona hadden, hoeven wij niet in quarantaine. Omdat Joa en ik geen klachten hebben en een boosterprik gehad hebben, mogen we gewoon gaan werken en naar buiten.

De meiden kunnen deze week dus niet naar school, niet sporten en niet naar toneel. Ook missen ze komend weekend wedstrijden en de verjaardag van een vriendinnetje. Maar dat halen we wel weer in.

Geef een reactie