Een budget voor cadeaus voor pakjesavond?

saint-nicholas-1927015_1920Wij vieren trouw elk jaar pakjesavond met de kinderen. Maar het blijft lastig om leuke, betaalbare cadeaus te vinden waar ze ook iets aan hebben. Ik weet wel dat zij het liefst heel veel cadeaus krijgen, maar als vervolgens de helft in een hoek belandt en niet mee gespeeld wordt, vind ik dat wel erg jammer. Maar wat is je budget? Heb je wel een budget? En wat koop je er voor?

Budget voor pakjesavond?

Wij hebben geen budget voor cadeaus met pakjesavond. Wel is het zo dat wijzelf en opa en oma een (of meerdere) kleinigheidje(s) krijgen en dat de kinderen (veel) meer cadeaus krijgen. Wij vinden het een kinderfeest. En het is tegenwoordig al zo moeilijk om een leuk cadeau te bedenken voor onszelf of opa en oma dat wij de nadruk op de cadeaus voor de kinderen hebben gelegd.

20171205_183547Cadeaus

Bij ons krijgen de kinderen een of twee grotere (duurdere) cadeaus, zoals een babypop, LEGO of een camera. Daarnaast krijgen ze altijd een paar praktische cadeaus, zoals een nieuw setje ondergoed of pyjama. En dan krijgen ze nog wat kleine cadeautjes en uiteraard een chocoladeletter en een zakje pepernoten met strooigoed. Al ruim voor Sinterklaas hou ik de folders in de gaten of er ergens nog leuke aanbiedingen zijn. Zeker de kleine cadeautjes en de praktische cadeautjes kun je ruim van te voren kopen. Maar ik koop niet alles ver van te voren. Ik ben namelijk ook altijd benieuwd naar wat de kinderen op hun verlanglijstje zetten en vind het ook leuk dat ze daar iets van krijgen. Want Emma vind dat toch echt heel bijzonder hoe dat verlanglijstje bij de Sint terecht komt en ze dan ook nog haar gewenste cadeautje krijgt.

Lees ook: Kinderverjaardag? Feestdagen? De vier cadeautjes regel!

saint-nicholas-2940508_1920Gelukt?

Ondanks dat we geen vast budget hebben voor de Sinterklaas aankopen, geven we heus geen vermogen uit. Het moet wel leuk blijven. Al hebben ze dit jaar geluk. We zijn overstag gegaan en ze krijgen een spelcomputer. Ik heb er zelf helemaal geen verstand van, maar ze krijgen een Wii. Tweedehands gekocht met accessoires en spelletjes. Dat dan weer wel. Toch een beetje binnen budget blijven!

Lees ook: De vier cadeautjes regel

Volg BlogsbyIngrid ook op social media:

instagram-1581266_1920facebook-icon-preview-1-400x400

10 gedachten over “Een budget voor cadeaus voor pakjesavond?

  1. Hier wel een vast budget en gaat houden we ons goed aan, de jongens varen vaker iets duurder, dus ze weten ook dat mama en oma misschien wel iets meer cadeaus krijgen omdat zij kleine goedkopere dingen vragen.

  2. Wij gaan voor 3 cadeautjes per kind. Een budget hebben we niet echt, maar ik maak het natuurlijk niet te gek. Soms zijn ze heel budget en een andere keer valt het iets duurder uit…

  3. wij vieren Sint met de hele familie, dus we hebben een budget en daar houden we ons aan, dat voorkomt scheven ogen

  4. Wij vieren geen sinterklaas, omdat we geen kinderen hebben of neefjes en nichtjes die nog in sinterklaas ………. Dus vieren wij kerst en dan hebben we een budget van maximaal 25 euro per persoon. Dan blijft het voor iedereen leuk, maar soms wel moeilijk om een paar cadeautjes te kopen binnen dit budget. Gelukkig is mijn vrouw daar wel behendig in en koopt ze ook die van mij haha

  5. Pakjesavond doen we niet meer omdat de kinderen te groot zijn. We vieren het wel met de familie en dan is er dus een vast budget.

  6. Sint vieren we niet omdat de kleinte nog te klein is en de rest al te groot is, maar dat komt wel weer. We vieren samen kerst omdat we op vakantie zijn en kopen dan voor bepaald bedrag leuke kadootjes voor elkaar

  7. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Kinderverjaardag? Feestdagen? De vier cadeautjes regel!Blogsbyingrid

Geef een reactie