Een goede deo voor je kind of puber

Ken je dat? Dat je kinderen ineens een sprong maken en je kleine meisje ineens een stuk groter lijkt? Zeker bij Anne zien we dat. Maar Emma doet gezellig mee. Zo wordt er regelmatig in het dorp geshopt. En zijn de meiden ook fan van nagellakjes, bruisballen en lekkere geurtjes. En nu willen ze dus ook aan de deo. Want ze zweten. Nou ja, dat valt nog wel mee, maar toch. Ze kochten in het dorp allebei een bus deodorant.

Maar eigenlijk was ik wel benieuwd wat nou een goede deodorant voor jongeren is. Een deodorant die goed beschermt, maar ook goed voor je is, ook in de puberteit. Want als die hormonen los gaan, dan ga je zweten en misschien wel niet zo lekker fris meer ruiken. Welke deo is dan fijn? We gingen op onderzoek uit.

Vanaf welke leeftijd deodorant voor kinderen?

Daar is natuurlijk geen standaard antwoord op. Vanaf een jaar of 7 gaan kinderen meer zweten. Zweet is in principe reukloos, maar door huidbacteriën die het transpiratievocht afbreken, ontstaat die typische zweetgeur. Een deodorant is vaak nog niet nodig.

Maar als kinderen ouder worden, gaan hormonen een rol spelen. Kinderen komen in de pubertijd en dan beginnen ook de apocriene zweetklieren te werken. Deze zweetklieren reageren niet (alleen) op temperatuur, maar op stress en emoties. Het zweet dat deze klieren produceren heeft een heel andere, sterkere geur. Meisjes komen vaak wat eerder in de puberteit dan jongens. Bij meisjes kan dit al vanaf 10 jaar zijn en bij jongens vanaf 11 of 12 jaar. Meisjes vinden het gebruik van een deodorant vaak ook gewoon leuk. Maar soms is het ook nodig.

Welke ingrediënten zitten juist wel of niet in een goede deodorant?

Onze meiden hebben eigenlijk alleen last van een beetje zweten als het warm is of bij inspanning. Bijvoorbeeld na het sporten of wanneer ze lang Just Dance doen op de Nintendo. Echt puberzweet hebben ze nog niet. Toch vind ik het belangrijk om niet zo maar een deodorant te kopen, maar een goede deodorant zonder bijvoorbeeld parfum of alcohol. Dat werd dus even etiketten lezen en op onderzoek uitgaan. Zo deed ik laatst al eens een onderzoekje naar de ingrediënten van mijn eigen deodorant. Dit kun je teruglezen in de blog: Weet jij welke ingrediënten er in jouw deodorant zitten?

Loveli deodorant

Na wat zoeken op het internet en veel te lezen en getipt door een vriendin, kwam ik uit op de deodorant van Loveli. De deodorantstick van Loveli bevat geen aluminium, maar het zuiveringszout natriumbicarbonaat als werkzame stof, wat er voor zorgt dat geurtjes meteen geneutraliseerd worden. Daarnaast bevat de deodorantstick van Loveli verzorgende kokosolie, arrowroot en sheabutter voor een zachte huid. Ook bevat de deodorantstick van Loveli zinkoxide. Zinkoxide zet vetzuren (die bijvoorbeeld in stress zweet zitten) om in geurloze zinkzouten voordat de bacteriën hun werk kunnen doen. En zink is ook nog eens antibacterieel waardoor er minder bacteriën op je huid zijn die de zweetgeur kunnen veroorzaken.

Deze deodorantsticks van Loveli sluiten je huid en je zweetklieren niet af. Door te zweten loos je afvalstoffen. Het is dus is gezond. Door het gebruik van de deodorantstick van Loveli zweet je dus nog wel, maar je ruikt niet meer naar zweet.

De ingrediënten van de deodorantstick van Loveli

Blogsbyingrid Loveli Apple Blossom Deo

De meiden kregen allebei een de Apple Blossom deodorantstick van Loveli. Deze variant is populair bij jonge meiden vanwege het zoete bloemige geurtje. Zelf testte ik de Sweet Orange.

Deze deostick Apple Blossom is gemaakt van: kokosolie, natriumbicarbonaat (zuiveringszout), bijenwas, sheabutter, zinkoxide, arrowroot, Tocopherol (vitamine E), zonnebloemolie (drager van vitamine E) en een natuurlijk parfum gemaakt van essentiële oliën. De Apple Blossom geur bevat geen allergenen.

Overstappen naar de deodorantstick van Loveli

Zelf gebruikte ik tot nu toe altijd een deodorant roller. En in mijn handtas zit een spuitbus om wanneer nodig tussendoor eens op te frissen. Overstappen op een deodorant stick is even wennen. De structuur van de deodorantstick van Loveli is anders dan een roller of spray. Loveli geeft aan dat het kan zijn dat je lichaam begint met ontgiften en je juist meer lichaamsgeur ervaart dan met je eigen deodorant. Het kan zelfs eerst lijken alsof je juist erger gaat zweten. Je lichaam is dan aan het detoxen.

Hoe vonden wij de deodorant van Loveli?

De meiden kregen allebei een Apple Blossom deodorantstick. Deze is populair bij jonge meiden vanwege het zoete bloemige geurtje. Zelf testte ik de Sweet Orange.

Van de deodorantstick van Loveli heb je maar heel weinig nodig. Twee streepjes in de holte van elke oksel is genoeg. Als je teveel smeert, bestaat de kans op irritaties van je huid door de hoge concentratie zuiveringszout die erin zit.

Ik moest eerst even wennen aan de structuur van de stick. Dat is toch wel anders dan de roller die ik gebruik. De eerste dagen had ik wel het idee dat ik iets meer zweette, maar niet overdreven veel. Geen zweetplekken in kleding door natte oksels gelukkig en ik rook ook geen nare geurtjes. Ik vind het een fijn gevoel dat dit een goed werkende, natuurlijke deodorant is zonder schadelijke stoffen.

Ik ben overtuigd. Ik vind het een fijn product en ga het zeker blijven gebruiken.

Blogsbyingrid Loveli Apple Blossom Deo

De meiden kregen allebei een Apple Blossom deodorant stick. Ze moesten eerst even wennen aan de stick. Anne vond dat je er niks van voelde. Het is natuurlijk anders dan wanneer je een (koude) spray opspuit. Maar daar wende ze wel aan. Emma vond het de stick direct fijn en vond de Apple Blossom variant vooral erg lekker ruiken. Ik ben blij dat de meiden enthousiast zijn. Zo kunnen ze vast wennen aan het gebruik van een deodorant en weten we in ieder geval dat ze een goede deodorant hebben zonder schadelijke stoffen zoals aluminium.

Welke deodorant gebruik jij?

Geef een reactie