Handboek dieren tekenen

Tekenen. Ik ben er geen ster in. Maar ik vind het wel leuk. Emma is dol op tekenen. Anne vindt het net als ik leuk, maar is er ook minder goed in.

Een uitkomst voor ons is dit handboek dieren tekenen van uitgeverij Deltas. Een complete stap voor stap cursus voor beginnende tekenaars. Dat moet lukken toch?!

Dieren tekenen

Het boek begint met een inleiding over dieren tekenen. De basisvormen komen aan bod zoals het hoofd, ogen en oren. Maar ook het lichaam en de (stand van de) poten. Het ziet er zo simpel en eenvoudig uit. Maar het lijkt me nog een hele uitdaging.

Na de inleiding komen de verschillende dieren aan bod. Boerderijdieren, paarden, honden, katten, maar ook beren, reptielen, apen, roofdieren en zeedieren. Dus je favoriete dier zit er vast bij!

Lees ook: Creatief tekenen met bloemen

Het tekenen van de dieren gaat in stappen. Eerst de basis vormen, dan de details en als laatste de afwerking. Het makkelijkst is om met potlood te tekenen zodat je foutjes kunt weggummen en soms ook stukjes van de basis vorm kunt weggummen die slechts hulpmiddel zijn.

Het boek heeft bijna 15- pagina’s met tekentips. Uiteraard zijn we zelf ook aan de slag gegaan. Maar het is best moeilijk. Je moet vooral blijven oefenen, schetsen, gummen en weer verder. Het vergt wel doorzettingsvermogen. Het belangrijkste is dat je plezier in het tekenen hebt.

Lees ook: Tekenplezier op ruitjespapier

Waar te koop

Dit boek van uitgeverij Deltas kost € 16,95 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij Bol.com. ISBN: 9789044758672.

Dit is een gesponsorde post en bevat affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

Volg BlogsbyIngrid ook op social media:

instagram-1581266_1920
facebook-icon-preview-1-400x400

Geef een reactie