Lezen: 100% Coco

IMG_20181115_170205_6Een paar weken geleden keken we samen met de meiden de film 100% Coco. Een film uit 2017 die gaat over het meisje Coco dat voor het eerst naar de middelbare school gaat en daar een beetje buiten de boot valt. Een film naar het boek van Niki Smit. En ook al is het boek en misschien ook de film gericht op meiden vanaf 10 jaar, Anne en Emma vonden het een hele leuke film. Toen we de film keken, wist ik helemaal niet dat het een boekverfilming is. En toevallig kreeg ik het nieuwe boek 100% Coco Berlin (uitgeverij De Fontein) onder ogen. Dat moesten we natuurlijk hebben!

 

100% Coco

100%CocoLaten we beginnen bij het eerste deel 100% Coco. Het deel dat verfilmd is. Coco droomt ervan om een beroemd stijlicoon te worden. Maar op haar nieuwe school staat ze al snel bekend als Coco de Clown. Iedereen loopt in spijkerbroek en saaie kleding. Noodgedwongen verruilt Coco kleurige outfits en accessoires voor spijkerbroeken. Haar opvallende outfits plaatst ze wel anoniem op haar modeblog: The Style Tiger. Daarnaast heeft ze een crush op Bruno, de populaire jongen van de schoolkrant. Ondertussen wordt haar modeblog een hit, maar niemand vermoedt dat Coco de Style Tiger is. Of wel?

100% Coco Berlin

100% Coco Berlin is het vierde boek in de 100% Coco-serie. In dit deel gaat de Style Tiger  vloggen! Maar Coco’s eerste vlog wordt een flop. Want Coco maakt niks bijzonders mee en vraagt zich intussen af wie haar ware liefde is: Bruno of toch Rocco? Voor school moet Coco op snuffelstage en ze besluit te solliciteren met een vlog bij Chanel en Viktor&Rolf. gaat dit haar lukken?

Het boek

9200000095526107

100% Coco Berlin is een dik boek van bijna 300 pagina’s. De letters zijn van prima grootte en door het gebruik van tekeningetjes, kleur (knalroze) en de schrijfstijl (het is geschreven als een soort dagboek vanuit de ik-vorm), leest het makkelijk weg. Je merkt wel dat Anne eigenlijk nog wat te jong is voor dit boek omdat de belevingswereld van een puber die net op de middelbare school zit toch wat anders is dan de belevingswereld van een net acht jarige.De film was misschien iets speelser of jonger, want die vonden zowel Anne als Emma erg leuk. Dit boek bewaren we dus nog even voor Anne. Het is wel een echt leuk boek voor jonge meiden en helemaal van deze tijd met mode, vloggen en appen.

 

Enthousiast? Dit boek van uitgeverij De Fontein kost € 14.99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij Boekenwereld.com of Bol.com. ISBN: 9789026143618.

Dit is een gesponsorde post en bevat affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

11 gedachten over “Lezen: 100% Coco

  1. Wat geweldig dat dit boek zo van deze tijd is! Ik ben veel te vroeg geboren, ik had dit boek als tiener en waarschijnlijk vlogger van nu zeker verslonden! 🙂

  2. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Lezen: 100% Coco TokyoBlogsbyingrid

  3. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Lezen: Oh lala Mila van Niki SmitBlogsbyingrid

Geef een reactie