Lijfgids voor meiden | Een reis door de pubertijd

Je hebt al meerdere blogs kunnen lezen over de puberteit, ongesteld worden en de week van de lentekriebels. Vind je het nu lastig om hierover met je kind te praten of vindt je kind het misschien lastig om er over te praten, dan is dit een erg leuk en goed boek: Lijfgids | Een reis door de pubertijd.

Lijfgids | Een reis door de pubertijd

Toen ik jong was, werd er niet zo open over seks(ualiteit) en de puberteit gepraat. Gelukkig kon er bij ons thuis wel over gepraat worden en konden vragen gewoon gesteld worden. En natuurlijk stak je ook wat op van je vrienden en vriendinnen en werd er op school over gesproken. Maar tegenwoordig is het allemaal heel anders. Onze kinderen groeien op met internet en social media. Veel informatie kunnen ze online vinden. Dat is natuurlijk prima, maar als ouder wil je misschien ook wel weten wat ze precies voor vragen hebben en waarmee ze worstelen. En wanneer ze dat misschien niet met hun ouders willen bespreken, dan is het fijn wanneer er een goed informatief boek beschikbaar is. Lijfgids | Een reis door de pubertijd is zo’n boek. Dit is een boek over het lichaam én het leven met daarin alles wat meisjes vanaf ongeveer 10 jaar willen weten.

Lijfgids | Een reis door de pubertijd

In Lijfgids | Een reis door de pubertijd wordt je mee op reis genomen door reisgids Olivia. Olivia is 18 jaar, heeft de puberteit zo’n beetje achter de rug en is de coole ‘oudere zus’ die de lezer meeneemt op reis door het lijf en het leven. Het boek heeft veel verschillende hoofdstukken en alles komt aan bod. Denk aan het verzorgen van je haar, je oren, je mond en je huid, maar ook hartzaken (gevoelens), veranderingen van je lichaam, maar ook hormonen, lichaamsbeweging en slaap. Ook is er een hoofdstuk (voor later) dat onder gaat over vrijen, anticonceptie, loverboys en -girls, alcohol en roken. Dit boek is een must-have voor alle meisjes!

Lijfgids | Een reis door de pubertijd

Ik vind het een fantastisch boek. Het leest heel makkelijk weg, alles staat duidelijk omschreven zonder langdradig of saai te worden. En het boek is leuk geïllustreerd en volledig in kleur. Dat maakt het lezen aangenaam. Er worden onderwerpen besproken die je als meisje misschien niet meteen aan je ouders wil stellen. In het boek vind je duidelijke en eerlijke antwoorden. En als ouder weet je wat je kind leest. Dat is anders dan wanneer ze online informatie gaan opzoeken.

Lees ook: Je dochter voor het eerst ongesteld en dan?

Ik ben echt heel enthousiast over het boek! Het boek is geschikt voor meiden vanaf 10 jaar en een musthave om in huis te hebben. Ik heb het boek aan de meiden laten zien. Het staat in de boekenkast. Als ze vragen hebben of nieuwsgierig zijn, weten ze het te vinden. Alles wat ze willen weten over de puberteit en veranderingen in hun lichaam wordt in deze Lijfgids besproken.

Waar te koop

Dit leuke, informatieve boek kost € 16,99. Het boek is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij bol.com of Bookspot ISBN: 9789048846535.

2 gedachten over “Lijfgids voor meiden | Een reis door de pubertijd

  1. Pingback: Ophef over de week van de lentekriebelsBlogsbyingrid

  2. Pingback: Je dochter voor het eerst ongesteld en dan?Blogsbyingrid

Geef een reactie