Logische puzzels van Smartgames

Zelf hou ik wel van een uitdagende puzzel en ook de meiden kunnen zich hier mee vermaken. Natuurlijk moeten de puzzels niet te moeilijk zijn want dat levert frustratie op.

Super leuk zijn deze denk puzzels van Smartgames: Cube Puzzler Go (vanaf 8 jaar) en Cube Puzzler Pro (vanaf 10 jaar). Tijd voor een review.

Cube Puzzler Go (vanaf 8 jaar)

Deze leuke puzzel is voor kinderen vanaf 8 jaar. De puzzel bestaat uit zeven puzzelstukken met verschillende vormen en kleuren. Om elke opdracht tot een goed einde te brengen zal je onder andere ruimtelijk inzicht en logica moeten combineren. Bij het spel zit een boekje met maar liefst 80 echte 3D-opdrachten en hun oplossing. Emma ging direct enthousiast aan de slag. De eerste opdracht lukt niet direct, maar opdracht twee wel. En dat moedigde aan tot meer! Super leuk om te zien hoe geconcentreerd ze hiermee bezig is.

Cube Puzzler Pro (vanaf 10 jaar)

De Cube Puzzler Pro is net even wat moeilijker. Het idee is hetzelfde. Je moet een kubus nabouwen. Maar nu heb je zes verschillende balvormige puzzelblokken in verschillende vormen en kleuren. Het doosje waar de puzzelblokken inzitten, kun je handig op elkaar zetten zodat je een soort spelbord hebt waar je kunt puzzelen. Ook Anne ging aan de slag. Deze puzzel was toch best moeilijk, maar wel erg leuk om te doen! En wanneer het gelukt is, heb je zo’n trots en euforisch gevoel. Dat is goed voor je zelfvertrouwen.

Deze puzzels zijn echt super leuk. Een echte uitdaging ook en zelf vond ik het erg leuk om de meiden te helpen. Dan controleren of je het goed hebt gedaan. En als het niet helemaal goed is, samen logisch nadenken wat er anders moet. Wij hadden bijvoorbeeld iets in spiegelbeeld gemaakt. Dus dat moest even anders. Ook leuk was om te zien dat de meiden samen aan de slag gingen met de puzzels.

De puzzels zijn een leuk tijdverdrijf. En omdat ze vrij klein zijn, neem je ze makkelijk mee op vakantie of onderweg.

Lees ook: Rush Hour van ThinkFun

Verkooppunten

De Cube Puzzler Go en Pro zijn zowel online (bijvoorbeeld bij smartgames of  bol.com) als bij speelgoedwinkels te koop. De consumentenadviesprijs is € 14,99.

Dit is een gesponsorde post en bevat affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

Geef een reactie