Speelgoed: Rush Hour van ThinkFun

0bb72e1_w1200_rushhourthinkfun1Verveelt je kind zich? Geen zin in een spelletje samen, buiten spelen of een boekje lezen? Zet hem dan eens aan dit leuke uitdagende spel: Rush Hour van ThinkFun! Dit is een super leuke breinbreker. Het is de bedoeling om keer op keer met je rode auto uit een file te ontsnappen. Maar dat lukt zomaar niet! Alleen door de andere auto’s op de juiste manieren te schuiven, maak je de weg vrij. En de opdrachten worden steeds moeilijker!

Hoe werkt het?

Er zijn 40 verschillende breinbrekers die steeds moeilijker worden. Begin dus bij het begin. Je begint door de auto’s op het spelbord neer te zetten zoals afgebeeld op de opdrachtkaart. En dan ga je schuiven en logisch nadenken. Verschuif alle auto’s zo totdat de weg vrij is voor de rode auto. Kun je de rode auto door de opening naar buiten schuiven? Dan heb je de breinbreker opgelost en kun je doorgaan met de volgende kaart. Je mag auto’s alleen verschuiven. Ze kunnen dus niet schuin en je mag ze niet optillen.

RushH-5000-Isl-StepstoPlay-1

Spelen

Rush Hour is een leuk spel en makkelijk mee te nemen. De breinbreker kaarten kun je opbergen in het laatje van het spelbord. Alle auto’s en het spelbord neem je makkelijk mee in het bijgeleverde zakje. En zo speel je Rush Hour onderweg of op vakantie.

IMG_20190406_124156_7

Uiteraard heeft Anne Rush Hour getest. Ze vond het erg leuk om te spelen. Het concept is duidelijk en ze kan het alleen, zonder hulp, spelen. Maar af en toe was het best lastig. Soms zit je even vast en zie je de oplossing gewoon even niet. Maar uiteindelijk door goed te kijken en na te denken, kom je met je rode auto uit de file! En dat is een gevoel van overwinning!

 

 

ThinkFun

Thinkfun staat voor het prikkelen van de geest, voor jong en oud. Kinderen oefenen het logisch en geconcentreerd nadenken. Voor volwassenen is het hersengymnastiek.
Naast Rush Hour heeft ThinkFun nog veel meer leuke breinbrekers. Wat te denken van Circuit Maze, een elektrisch logicaspel. Of Laser Chess, dat combineert een lasertechniek met het inzicht van schaken. Voor meer uitdagende ThinkFun spellen kijk je op www.think-fun.nl.

Ook kopen?

ec83637_w1200_rushhourthinkfunRush Hour is geschikt voor jong en oud (vanaf 8 jaar) en is zowel online (bijvoorbeeld bij bol.com) als bij speelgoedwinkels te koop. De consumentenadviesprijs is € 24,99.

Dit is een gesponsorde post en bevat affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

 

 

Volg BlogsbyIngrid ook op social media:

instagram-1581266_1920facebook-icon-preview-1-400x400

 

 

10 gedachten over “Speelgoed: Rush Hour van ThinkFun

  1. Ik ben nog op zoek naar een leuk cadeautje voor mijn neefje die 9 wordt, dus misschien is dat wel iets voor hem inderdaad. Hij houdt nogal van spelletjes namelijk.

  2. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Logische puzzels van SmartgamesBlogsbyingrid

Geef een reactie