Einde van het schooljaar: DIY bedankje voor de juf/meester

35324530_443971359398647_2995689970418581504_nHet duurt nog even en dan is het al weer zover: het einde van het schooljaar. En daar hoort natuurlijk een bedankje voor de juf of meester bij. Maar wat is leuk om te geven? Wat doet een ander? Zeker als je kind dit jaar in groep 1 zit, is het lastig wat te verzinnen. In deze blog geef ik  je wat ideeën, geïnspireerd op wat wij voorgaande jaren gaven en wat ik vond in mijn zoektocht op internet.

Onze dochters zitten in groep 5 en 3, dus we hebben enige ervaring. Op internet en in winkels kun je heel veel leuke items voor de juf of meester kopen. Maar je kunt je kind ook zelf iets laten knutselen of samen met de hele klas wat doen.

Wat gaven wij de afgelopen jaren

Toen Anne in groep 1 zat, ben ik eerst eens gaan zoeken op Pinterest  voor leuke knutsel ideeën.  Het is echt een aanrader om daar inspiratie op te doen en je eigen bord met ideeën aan te maken. Ik koos om een theeglas met Anne te beschilderen. Het theeglas en de glasverf kocht ik bij de Action. Nadat zij iets moois met haar naam er op geschilderd had, vulden we het theeglas met lekkere smaakjes thee en chocolaatjes. Ingepakt in folie en versierd met lint, zag het er super leuk uit. Het kostte niet veel en was voor Anne leuk om te maken.

vriendenboekjeIn groep 2 hebben we een vriendenboekje voor de juf gemaakt.  We hadden geluk met een moeder met een bedrijf in grafische vormgeving die het ontwerp maakte. Zo hadden we echt iets unieks. Voor de jongens een blauwe pagina en voor de meisjes een roze. Net als bij een echt vriendenboekje konden de kinderen er iets inschrijven en hun foto erbij plakken. Alle bladzijdes werden verzameld en ingebonden. Op de kaft kwam een leuke groepsfoto die gemaakt was op de dag dat de juf trouwde en de kinderen mee mochten naar de bruiloft. Een super cadeau voor de juf.

Twee jaar geleden hebben de juffen namens de klas een cadeau gekregen. We legden allemaal een klein bedrag in (denk aan 1 of 2 euro per kind) en de klassenmoeder kocht daar iets leuks van. Pakketjes van Rituals, cadeaubonnen en merci zijn dan wel populaire dingen om te geven.  Een leuk idee dat wij toen hebben gegeven is een memorie spel met foto’s van alle kinderen van de klas. Bij de HEMA kun je dit memorie spel bestellen. Het zijn 30 x 2 kaartjes. Wij hadden het geluk dat er niet meer dan 30 kinderen in de klas zaten.

Ook afgelopen jaar kregen de juffen een cadeau namens de klas. Bij Emma maakten we voor de juf een vriendenboekje. In dit gekochte vriendenboekje voor de juf kon elk kind een stukje schrijven, zijn vingerafdruk stempelen, zijn eigen naam schrijven en zijn foto plakken. Dit boekje kreeg de juf samen met een Rituals pakket en ingepakt in een leuke tas.

Lees ook: Maak zelf een vriendenboekje voor de juf/meester. Met download.

Annes juf kreeg een doosje Ferrero Rocher. Dit hadden we mooi in goud verpakt met een kaartje eraan met deIMG-20180719-WA0048 tekst ” jij bent goud waard”. Ook kreeg ze een Rituals pakket. Daarnaast namen alle kinderen een bloem mee naar school. Dat kon een geplukte bloem (uit eigen tuin) zijn of een gekochte bloem. Al deze bloemen samen werden een mooi boeket voor de juf.

Bij de zoektocht kwam ik ook nog de volgende leuke ideeën tegen:

  • Koop een strandtas en laat de kinderen deze vullen met kleine cadeautjes zoals nagellak, een tijdschrift, een flesje drinken, iets lekkers etc. Zo heeft de juf een leuk gevulde strandtas voor de vakantie. Je kunt een budget per cadeautje afspreken. Bij de drogist zijn vaak ook mini’s te verkrijgen van zonnebrandcrème of douchegel die niet zo duur zijn.
  • Koop een effen, lichte theedoek en laat je kind hier iets moois op tekenen. Dit kan ook met een tas of zelfs een T-shirt of jurk. Dan kan elk kind in de klas er iets op tekenen.

Ik hoop dat er leuke ideeën voor je bij zaten of dat je in ieder geval wat inspiratie hebt opgedaan. Een zoektochtje op internet en Pinterest levert ook veel leuke ideeën op. Ik ben benieuwd wat jullie de juf of meester dit jaar geven!

Kijk ook eens op Tips voor jou voor een leuk DIY bedankje.

Volg BlogsbyIngrid ook op social media:

instagram-1581266_1920facebook-icon-preview-1-400x400

8 gedachten over “Einde van het schooljaar: DIY bedankje voor de juf/meester

  1. Haha het is echt weer die tijd he. Ik heb een artikel op mijn blog met inspiratie voor een cadeau voor juf en meester en elk jaar is er dan een periode dat het heel erg veel gelezen wordt. Het viel me op dat het alweer die tijd was haha Ik vind ook die boeken van meester Mark leuk om te geven maar ik ben altijd bang dat een juf of meester die altijd al heeft (gekregen). Uiteindelijk kiezen wij hier in huis daarom voor iets dat ze zelf maken. Eh ik zeg ze maar ik heb er nog maar eentje op de basisschool dus…niet ze maar hij 🙂

  2. Ik heb nog geen kinderen dus ik houd me hier nog niet mee bezig. Wel leuk om iets aan de leraar of lerares te geven als bedankje

  3. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Einde van het schooljaar: Bedankje voor de juf/meesterBlogsbyingrid

  4. Pingback:   Blogsbyingrid  |   DIY Vriendenboekje voor de juf/meester – bedankje einde schooljaarBlogsbyingrid

Geef een reactie