Puzzelen – Catan puzzelboek

Kolonisten van Catan. Wie kent dit spel niet? Wij hebben het super veel gespeeld in onze studentetijd en spelen het nu regelmatig met de kinderen. Maar er is veel meer dan alleen het bordspel met diverse uitbreidingen. Zo is er nu het Catan puzzelboek. Dat moesten we natuurlijk hebben!

Kolonisten van Catan

In onze studententijd speelden wij heel vaak Kolonisten van Catan. We hadden zelfs alle uitbreidingen. We konden zo een hele dag met onze huisgenoten Catan spelen. Uiteraard hebben we het spel en alle uitbreidingen nog steeds. We spelen het nu met de kinderen. We spelen meestal met het basisspel of met de uitbreiding Zeevaarders. Eerst hebben we Catan junior met ze gespeeld, maar al snel was het leuker om het echte kolonisten van Catan te spelen. En naast het spel, hebben we ook het dobbelspel en nu ook het puzzelboek.

Lees ook: Speelgoed: Kolonisten van Catan junior

Het puzzelboek

Voor het Catan puzzelboek maakt het niet uit of je het bordspel al kent of niet. Iedereen kan met dit puzzelboek aan de slag. Toch zijn er veel overeenkomsten met het bordspel. Zo zijn er dezelfde grondstoffen waarmee je straten, dorpen en steden kunt bouwen. Het Catan Puzzelboek biedt een hele nieuwe manier om nog onbekende eilanden van CATAN te ontdekken.

Na de landing aan de oevers van dit weelderige, onbewoonde land, moet je jezelf en medestichters door een reeks puzzelproblemen loodsen naar vrede en welvaart. Je ben de leider van een groep scheepsbouwers, handelaren, houthakkers en schaaphouders. Je moet je verstand erbij houden. Je moet rollen toewijzen, grondstoffen beheren en cryptische kaarten ontcijferen. Met de 100 puzzels, verdeeld over 10 themahoofdstukken, verzamel je grondstoffen en verworvenheden en win je overwinningspunten. Met zoveel puzzels staat het Catan puzzelboek garant voor urenlang puzzel plezier.

Wat ons betreft super leuk puzzelboek en leuk om cadeau te geven met een verjaardag of de feestdagen.

Waar te koop

De spellen van Catan en het Catan puzzelboek (€ 19,99) zijn online verkrijgbaar, bijvoorbeeld bij Bol.com.

Dit is een gesponsorde post en bevat affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

Geef een reactie