Speelgoed: Kolonisten van Catan junior

catanjuniorIn onze studententijd speelden wij heel vaak Kolonisten van Catan. We hadden zelfs alle uitbreidingen. We konden zo een hele dag met onze huisgenoten Catan spelen. Uiteraard hebben we het spel nog steeds. Wat is er nou leuker dan dit spel ook met de kinderen spelen? Maar Kolonisten van Catan is best een moeilijk spel waarbij je strategisch moet nadenken. Nog iets te moeilijk dus voor onze meiden. Daarom vonden we het erg leuk dat er nu Kolonisten van Catan junior is voor kinderen van zes tot twaalf jaar.

Kolonisten van Catan

Bij het basisspel kolonisten van Catan heb je een variabel speelbord met akkers, weiden, heuvels, bergen en bossen. Door het plaatsen van dorpen, verzamel je grondstoffen. En met die grondstoffen bouw je nieuwe dorpen, straten en steden. Je kan ook ontwikkelingskaarten kopen om speciale acties te kunnen doen. En er loopt een struikrover rond die sommige landschappen leeg rooft. Een super leuk spel waar bij e vooruit moet denken en een beetje geluk moet hebben.

Kolonisten van Catan junior

Kolonisten van Catan junior is een piraten variant van Kolonisten van Catan voor kinderen die het basisspel nog iets te moeilijk vinden. In dit spel ben je een piraat, die probeert het eiland te veroveren door daar forten en schepen te bouwen. Daar zijn grondstoffen voor nodig, die je moet verzamelen net als in het basisspel. Als je niet de goede grondstoffen hebt, kun je ruilen met de bank en de reddingsboeien. Waar in het basisspel een struikrover is, is in de junior versie Kapitein Haak die je dwars kan zitten. Maar gelukkig kun je regelmatig de hulp van Coco, de papegaai inroepen! Je wint het spel als je al jouw forten hebt gebouwd.

Samen spelen

kolonistenvancatanjuniorKolonisten van Catan Junior kun je met twee tot vier personen spelen. Het speelbord heeft twee kanten. De ene kant is voor een spel met zijn tweeën, de andere kant voor drie of vier spelers. We hebben het spel samen met de meiden gespeeld. Ze vinden het super leuk. Ze moeten wel goed nadenken over wat ze kopen en waar ze het plaatsen. Welke grondstoffen heb je nog niet, op welke plek voor een fort grenst aan de meeste grondstoffen en waar heb ik last van een andere speler? De meiden vonden het zo leuk dat ze ook al met zijn tweeën het spel gespeeld hebben. Maar wij vinden het spel ook erg leuk! Ook als volwassene is het leuk om te spelen en je ziet de overeenkomsten met het basisspel. Wij zeggen: een aanrader!

Waar te koop?

Kolonisten van Catan junior kost € 19,99. Je koopt het in de speelgoedwinkel of online bijvoorbeeld bij bol.com.

Deze post bevat affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

Volg BlogsbyIngrid ook op social media:

instagram-1581266_1920facebook-icon-preview-1-400x400

 

2 gedachten over “Speelgoed: Kolonisten van Catan junior

  1. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Puzzelen – Catan puzzelboekBlogsbyingrid

Geef een reactie