Tips om je dochters eerste menstruatie te vieren

Je eerste menstruatie. Weet jij het nog? De meeste vrouwen hebben er geen fijne herinneringen aan. Het ene meisje is beter voorbereid dan het andere, maar meestal voel je je toch wat ongemakkelijk en onzeker. Toch of misschien wel daarom maken sommige mensen/culturen een feestje van de eerste menstruatie. Het is de eerste stap naar volwassenheid!

Lees ook: Je dochter voor het eerst ongesteld en dan?

Tips om je dochters eerste menstruatie te vieren

Wil jij die eerste menstruatie van je dochter ook een speciaal tintje geven? Met de volgende tips maak je er een feestje van.

  1. Eet een taartje en vier haar volwassenheid!
  2. Ga met je dochter of met het gehele gezin uit eten.
  3. Organiseer een feestje voor je dochter en haar vriendinnen.
  4. Koop een cadeautje voor haar wat haar herinnert aan haar eerste menstruatie (een mooi aandenken zoals een sieraad bijvoorbeeld).
  5. Geef je dochter een cadeau pakketje met menstruatieproducten in een handig toilettasje dat ze makkelijk mee kan nemen naar bijvoorbeeld school of sport.
  6. Geef je dochter een cadeau pakketje met daarin chocola, een tijdschrift, een gezichtsmaskertje en haar lievelingschips.
  7. Maak er een moeder-dochter-dagje van en ga samen lekker op pad. Denk aan shoppen, de bioscoop, een dagje welness.
  8. Laat haar lekker verwennen bij de schoonheidsspecialiste of boek een manicure.
  9. Maak een lekker kopje thee voor je dochter met wat lekker en installeer haar op de bank met haar lievelingstijdschrift of boek, muziek of tv-serie of film.
  10. Laat haar zelf meer lezen over de puberteit en ongesteld zijn. Dit is een leuk boek voor jonge meiden: Lijfgids voor meisjes!

Vier de eerste menstruatie van je dochter

Maar heel eerlijk. Ik vind het persoonlijk een beetje overdreven; een feestje voor je eerste menstruatie. Want wat heeft je dochter er nou voor moeten doen? Het is geen prestatie. Het gaat vanzelf. Het hoort bij het leven. En wat doe je als je (ook) een zoon hebt? Die wordt niet ongesteld. Geen feestje dus?!

Natuurlijk zorgen we dat menstruatieproducten in huis zijn en wanneer ze menstruatieklachten hebben, kunnen we ze best een beetje verwennen. Maar verder. Ik ga geen aandenken kopen of feest vieren. Wel zal ik blijven benadrukken dat alles bespreekbaar is en ze alle vragen mogen stellen.

Geef een reactie