De leukste kerstfilms voor het hele gezin

In de kerstvakantie is het zo fijn om thuis lekker warm binnen op de bank te zitten en een filmpje te kijken. Of naar de bioscoop uiteraard voor de nieuwste films. In deze blog een overzicht van de films die wij vroeger altijd keken rondom deze tijd en die nu nog steeds leuk zijn om te kijken. 

Leuke films die ik vroeger al keek

Een aantal films die ik als kind super leuk vond en veel gekeken heb, zijn de volgende:

annie

Annie. Ik denk dat iedereen de film van het moedige, roodharige weesmeisje wel kent. Annie die een week gaat logeren bij de beroemde miljardair Warbucks. En natuurlijk kennen we ook de vervelende Miss Hannigan van het weeshuis nog. Een super leuke familie film waarbij we alle liedjes kunnen meezingen.

mary poppins

Mary Poppins. Ook dit is een klassieker met Mary Poppins met haar magische reistas en paraplu en schoorsteenveger Bert. Opruimen wordt een feestje en ook hier kun je veel liedjes meezingen.

home alone

Home Alone. Tja wie kent deze films niet? De kleine Kevin die alleen thuis achter blijft terwijl zijn familie op vakantie is. Ik heb ze al zo vaak gezien, maar ze blijven toch leuk deze films.

1002004000024445

Jingle all the way. Deze film gaat over een sympathieke zakenman die van zijn familie houdt maar niet genoeg tijd aan ze kan besteden. Bovenaan het verlanglijstje van zijn zoon staat de speelgoedpop ‘Turbo Man’. En hoe gaat hij er voor zorgen dat zijn zoon deze krijgt?

Nederlandstalige kerstfilms

Wat ik jammer vind aan bovenstaande films, is dat deze in het Engels zijn. Dus ook al zijn ze super leuk, onze meiden kunnen ze nog niet kijken. Maar welke films zijn wel in het Nederlands en leuk om te kijken? Vaak zijn het toch de klassiekers van Disney zoals Dombo het vliegende olifantje of films zoals de GVR naar het boek van Roald Dahl. Maar er zijn ook leuke Nederlandstalige kerstfilms:

polarThe Polar Express. Kerstavond. Terwijl een jongen in slaap probeert te vallen hoort hij het geluid van een trein. Wanneer hij naar buiten stapt ziet hij een immense trein, die de naam The Polar Express draagt. Een conducteur met een snor stapt uit een wagon en vraagt of hij op de trein wil stappen. Het jongetje twijfelt even maar springt alsnog op de trein, zo beleven hij en de andere kinderen een onvergetelijk avontuur.

mid in de w nachtMidden in de winternacht. Een week voor kerst ziet Max een hele grote eland door het dak van de schuur vallen. Deze eland, genaamd Moos, blijkt te kunnen praten! En dat niet alleen, hij werkt ook nog eens voor de Kerstman. Moos maakt altijd de testvluchten met de Kerstman. Helaas is Moos de controle over de slee verloren en is de Kerstman ver weg van hem neergestort. Dus nu moet hij vlug de Kerstman vinden, anders krijgt niemand een kerstcadeautje dit jaar.

magisch kristalHet magisch kristal. De Kerstman heeft een kristal waarmee hij zichzelf één keer per jaar bijna oneindig kan dupliceren om vanuit zijn hightech hoofdkwartier in Lapland gelijktijdig cadeautjes te bezorgen aan alle kinderen ter wereld. Basil, de kwaadaardige tweelingbroer van de Kerstman, steelt het kristal om diezelfde kinderen in zijn kwade macht te krijgen. De dappere weesjongen Yothan zal alles op het spel moeten zetten om, na een reeks spannende en spectaculaire avonturen, de kinderen en de wereld hopelijk van dat onheil te redden…

1002004000097521How The Grinch Stole Christmas. Opgepast! Hij is groen…hij is gemeen… en hij haat Kerstmis! De Grinch is een slechtgeluimd, harig, groen schepsel dat in een grot woont, met uitzicht op het dorp Whoville. Terwijl de Whos uit Whoville ijverig voorbereidingen treffen voor het kerstfeest, besluit de Grinch voor eens en altijd een eind te maken aan Kerstmis. Op kerstavond steelt hij daarom al hun cadeautjes en kerstversieringen. en ontdekt dan dat de ware kerstgedachte veel meer betekent dan alleen engelenhaar en speelgoed.

1002004006474150Niko en de vliegende brigade. Het jonge, naïeve en dappere rendier Niko gaat op zoek naar zijn biologische vader, die deel zou uitmaken van de mythische Vliegende Brigade. Ondanks zijn hoogtevrees en duizeligheid trekt Niko er toch op uit om vlieglessen te krijgen van Julius, een vliegende eekhoorn en gaat hij op een gevaarlijke zoektocht naar zijn vader.

Lees ook: Kijktip: Podiumkids Thuis

Speciale kerstedities van bekende films en series

Er zijn natuurlijk nog veel meer leuke kerstfilms. En tegenwoordig zijn er ook veel films die een aparte kersteditie uitbrengen zoals Casper en EmmaIce AgeBeethoventhe Muppets en Shrek. Ik zou zeggen keus genoeg! Heb jij nog leuke tips?

Lees ook: Wanneer kan een kind films met ondertiteling kijken (en begrijpen)?

Dit artikel bevat affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

Volg BlogsbyIngrid ook op social media:

instagram-1581266_1920facebook-icon-preview-1-400x400pinterest2

6 gedachten over “De leukste kerstfilms voor het hele gezin

  1. De Muppets! En Annie! Oh, dat is lang geleden en hartstikke leuk om nu eens aan Mila te laten zien. Ze kijkt iedere dag even televisie, maar dat is dan een Netflix kinderserie. Maar zo’n Kerstfilm is natuurlijk veel gezelliger. Dank voor de tips.

Geef een reactie